Gymnastics

Mijn passie turnen

Als ik over turnen spreek, begin ik te lachen. Ik geniet er enorm van!
Ik ben begonnen met turnen toen ik 4/5 jaar was. En vanaf dat ik 6 jaar was wist ik al dat ik turnjuf wilde worden.

Nu kan ik wel in geuren en kleuren gelijk  gaan vertellen wat ik als turnster heb beleeft. Maar ik heb besloten dat in latere blog berichten ga doen. 😉

Wat vind ik zo leuk aan turnen?
Aller eerst vind ik turnen prachtig om te zien. Het is de ultieme sport waarbij een lichaam tot het maximale wordt uitgetest. Turnen is fysiek zwaar, een lichaam moet veel klappen opvangen in het lichaam. Daarnaast is turnen een erg mentale sport. je krijgt uitdagingen, die je moet overwinnen. De lat ligt hoog en vaak leg je deze zelf zo hoog. Als turn(st)er krijg je last van mentalblocks, je kunt spontaan dingen die je al jaren kan op eens niet meer durven.

Het leukste is natuurlijk als turnen op tv is. Heerlijk genieten voor de buis.
Wat het nog meer genieten maakt is als er turnsters turnen die elegantie over zich heen hebben. Lieke wevers bijvoorbeeld. Prachtige turnster, mooie lijnen en een geweldige creatieve turnster!  Haar vloer oefening is gewoon in 1 woord geweldig!

Wauw, nogmaals wat een heerlijke oefening!
Turnen is en blijft een eindeloze sport om naar te kijken en mee bezig te zijn. Er is niets leukers om kleine kinderen, en oudere meiden elementen aan te leren. Succes beleving is de key!

Het leuke aan turnen is dat het zo afwisselend is, de ene training gaat op de ene manier en de andere op de andere manier. Zo is geen een training het zelfde.

Ik vind het jammer dat ik niet meer kan turnen. 3 jaar geleden ben ik zCSC_0422waar geblesseerd geraakt aan mijn knie. Tot op vandaag weten we nog niet wat er aan de hand is. De pijn is er nog steeds wisselend qua ernst, Minstens zo vervelend.
Ik ben begin januari weer naar de dokter gegaan omdat de pijn aanhoud. En ditmaal ben ik door gestuurd naar een andere orthopeed. deze orthopeed vertrouwde het niet en in april wordt ik geopereerd!  Hier gaan ze kijken waarom de pijn nog steeds niet weg is.

Of ik daarna weer kan turnen? Ik zou het zo leuk vinden om nog te kunnen turnen en/of acrogymmen. De kans is klein helaas. maar een pijn vrij werkleven zou al prettig zijn 🙂

Genoeg over mij!

2016- het jaar van de Olympische spelen in RIO! en voor het eerst sinds 40 jaar staat Nederland er met een dames team! (ZO GAAAF!) wie er in het team komen, geen idee.
Ik hoop wel dat Lisa Top, Lieke wevers en Eythora Thorsdottir een deel van het team zullen zijn.

Ik ben benieuwd naar wat jullie van turnen vinden? Kijk je er wel eens naar?

XO Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.