Gymnastics

Mijn passie Acrogym

Acrogym, Echt bijna iedereen denkt eerst aan Aquagym
aqua
Hell NO!
Acrogym lijkt absoluut niet op Aquagym! Het wordt in een sporthal gedaan, niet in het water. Er word met elkaar gesport niet met attributen.
Acro is de mooiste Upcoming sport die er is. Het straalt elegantie, kracht uit.
Als je een sport zoekt waarbij er extreem samengewerkt moet worden dan is ook Acro de sport!

Maar wat is dat nu? Acrogym;
Acrogym oftewel Acrobatische gymnastiek. een teamsport waarbij samenwerken hoog in het vaandel staat. Acrogym is in Jip en Janneke taal gezegd: torens bouwen en met elkaar gooien. Een bijzonder kenmerk van Acro is dat het niet individueel wordt beoefent maar in een team en zonder toestellen.
Er wordt gewerkt in groepen van 2, 3 of 4 sporters die samen gaan trainen op behendigheid, kracht en lenigheid. Maar in deze sport is het ook belangrijk dat er genoeg psychologische en sociale vaardigheden aanwezig zijn.
Vertrouwen en communicatie zijn van groot belang binnen het team.

De sporters leren letterlijk en figuurlijk op elkaar te bouwen en leren samen te werken met gymnasten van dezelfde of een andere leeftijd. 

Acrogym is dus niet alleen een spectaculaire en spannende manier van lichaamsbeweging, ze biedt ook de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die onmisbaar zijn in het dagelijks leven.
DSC_0476 (2)
Wat maakt acro nu zo leuk?
Ik ben begonnen met acro toen ik 10 was geloof ik. Omdat ik al vrij vroeg uitgegroeid was werd ik onderpartner. Bovenpartner zijn heb ik wel eens voor de fun gedaan, maar ik ben toch echt een onderpartner uit hart en nieren.
Het allerleukste van acro was de wedstrijd periode. Ik vond het super leuk om de dansjes aan te leren en alles tot een geheel te brengen.  Daarnaast vond ik het super om gewoon moeilijkere elementen te behalen. Voor mij was het altijd het doel om het maximale uit mezelf te halen.

Jezelf lichamelijk opzoeken. Wat is mijn grens, hoe lenig kan ik zijn. Hoeveel kracht kan mijn lichaam aan. Een heerlijke sport om jezelf te meten. Daarnaast is het gewoon super leuk om met een klein team samen te werken waarbij leeftijd soms ver uit elkaar ligt. Bovenpartners zijn altijd jonger, kleiner en lichter. Onderpartners zijn groter, zwaarder en ouder.
Ik heb geacroed van 10-22 jaar.. Een mooie 12 jaar. En misschien, na mijn operatie, wie weet.. just saying 🙂

Wordt je al enthousiast over acro? E
Nederland heeft er inmiddels een aantal WK medailles in de sport verdient.
Hier onder een team wat zilver heeft behaalt!

Leuke sport he! Ik laat je gauw meer zien over acro.  Maar als je vragen hebt; STELLEN!

XO Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.