Lifestyle

Mijn haat/liefde verhouding met stad en platteland

Opgegroeid in een klein dorpje in Friesland, nu wonend in een stad. Hoewel je Assen niet echt als een stad kunt zien, is het toch wel degelijk een stad! Voor mij voelt het meer als een dorpje op het platteland dan dat het een stad is, maar oke! Vandaag vertel ik jou, hoe dat nu zit met mijn haat liefde verhouding voor de stad en het platteland!

De heerlijkheid van het plattelandStad of platteland?

Het platteland, ik snap best dat het niet voor iedereen als een thuisbasis aanvoelt. Voor mij is het platteland mijn grootste favoriet als je echt een stereo type stad en platteland voor je houd tenminste. Het platteland straalt voor mij rust, normaal en vooral gezelligheid uit. Doordat je niet hutje mutje woont met iedereen heb je veel contact met iedereen. De rust komt meer omdat er veel natuur te zien is op het platteland.

De energie van de stad

Het heeft een hele andere sfeer, er zijn veel mensen die er rondlopen. De energie is hoog en dat is een van de redenen dat het voor mij zo aantrekkelijk is. Want energie is aanstekelijk, dus dan trek ik mezelf daar aan op! Ik denk dat het voordeel van een stad ook is dat je gewoon lekker je gang kunt gaan. Als ik op het platteland ben dan kom ik elke 20 meter wel een bekende tegen, bekenden betekend meestal ook “even” een praatje maken! 3 uur verder ben je dan meestal, in de stad word je vaak gewoon genegeerd en dat vind ik best lekker op zijn tijd! 🙂 Even lekker in negeer stand!

Maar waarom Assen?

Omdat Assen voor mij het perfecte stukje balans van beide is! Het is vol van energie en mensen spreken je niet zo snel aan (rust). Maar het straalt wel platteland uit! 🙂 En dat vind ik fijn!

Wat ben jij meer? Een stads mens of iemand die het liefst op het platteland woont? Laat het weten in de reacties!
xx Froukk

Eén reactie

  • Nicole

    Als ik lees merk ik dat het wel sterk afhankelijk is van waar je woont. In woon in een stad, in Brabant, waar je wel altijd bekenden tegenkomt en bevriend bent met de hele ‘straat’ en we allemaal vrijstaand wonen, dat kan zelfs in hartje centrum. En mensen die voorbij lopen zeggen eigenlijk altijd gedag, in de rij hoor de kassa klets je met wild vreemden. Super gezellig en gemoedelijk hier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.