Health

Mijn ganglion en de mislukte operatie..

Op 19 december werd ik naar jaren kloten met mijn pols eindelijk geopereerd. De operatie van mijn ganglion zou betekenen dat hij verwijderd zou worden en na de vakantie zou ik kunnen opbouwen en alles weer kunnen. Althans. Dat was het plan.

Dat plan heeft weinig succes mogen beleven. Aangezien ik afgelopen vrijdag wederom naar het ziekenhuis mocht om mijn pols te laten controleren. Ik heb namelijk sinds de operatie een bult in mijn pols die nog vele malen groter was dan mijn ganglion. Ook heb ik een beperking in mijn flexie mogelijkheden en kan ik nog steeds niet vol op mijn pols steunen.

Eigenlijk is het enige wat goed gegaan is bij de operatie, de verwijdering van de ganglion zelf en het gevoel in mijn vingers wat weer volledig terug is! Ook de arts was daar uiteraard over te spreken. Maar alle andere bijkomingen waren minder positief.

Wat is er nu dan aan de “hand”?
De grootste kans is dat ik een nieuwe ganglion heb zitten. Helaas kunnen we dat niet van de buitenkant zien en stiekem hoopt de arts dat het littekenweefsel is. Dat laatste is makkelijker te verhelpen dan het eerste. Maar omdat ik zo beperkt ben in het steunen op mijn pols, is de arts toch ook wel een beetje bang dat ik jaren lang schade heb gemaakt aan mijn pols.

” Een operatie is een kans om gezonder te worden, tuurlijk pak ik dit aan!”

Er zullen dus over 3/4 weken foto’s gemaakt worden een een echo gemaakt worden van mijn pols. A dus om te zien of er meer schade is en B om te kijken of het littekenweefsel is of een nieuwe ganglion. Best wel spannend, maar ik ga er open in. Het is een mogelijkheid om mijn lichaam weer gezond te krijgen dat is een kans die je ten alle tijden aan zou moeten nemen. De kans op een nieuwe operatie is dus best groot. Uiteraard zetten de arts en ik in op een operatie-loze oplossing. Maar als het moet dan moet het maar..

Wordt vervolgd..

xx Froukk

2 reacties

  • Elyse

    Jeetje, dan baal je wel flink! Ik heb ook een ganglion gehad wn het kan behoorlijk zeer doen en in de weg zitten inderdaad. Sterkte, hoop voor je dat het nieuwe nieuws je gaat meevallen.

  • Puts

    Hoi ik lees net jou verhaal
    Goh dat is niet niks ik ben zelf in okt geopereerd aan Triggerfinger en er is iets niet goed gegaan ben al 3 x terug geweest en gist cortisone spuit gekregen met de reactie van dat het geen garantie is .mijn hand ziet er niet jofel uit over 4 weken weer terug orthopeed.jij ook veel beterschap Mvg Joost puts

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.