Crossfit

Mijn eerste les crossfit, heb ik het overleefd?

Gisteren ging ik crossfitten, huh jij? Ja ik! En vandaag vertel ik je wat ik er van vond, hoe mijn lichaam voelde en zo voort. Wat crossfit is toch wel even pittig na een tijdje niet sporten! Nieuwsgierig wat ik er van vond?

Laten we eerst zeggen dat het toch wel even geleden was dat ik zo vroeg mijn bed uit ging voor iets wat niet bestond uit werken! Ik had het even zwaar deze morgen, maar gelukkig mocht dat de pret niet drukken! Maar oke, laten we naar de les gaan. Ik was namelijk best wel zenuwachtig, want wat als ik faalde, wat als ik er niets van kon. Wat als ik het niet kon volhouden? Dat waren allemaal vragen die door mijn hoofd spookten in de rit naar de sporthal toe.

Eenmaal bij aankomst trof ik een toffe trainer, hij was super aardig en had veel begrip voor mijn blessure verleden. Hij keek gelijk naar de oefeningen om te zien of ze wellicht een beetje moesten worden aangepast.

Toen we eenmaal begonnen waren, had ik in het begin nog niet gelijk het idee dat het zwaar zou worden. We deden naast touwtje springen 10 keer opdrukken en 15 Crunches. Iets wat simpelweg zelfs voor mij te makkelijk was. Daarna gingen we het workout rondje doorspreken, dit vond ik enorm fijn aangezien er van A tot Z uitgelegd werd waar je op moest letten. En toen mocht het echte werk gebeuren. 7 minuten het workout rondje Het was me gelukt om 3 volle rondes te doen! Trots!

We hadden 2 minuten rust. Mensen wat gaan die 2 minuten dan snel zeg!
Na de rust, deden we nog een setje van 7 minuten. Dit keer redde ik het net niet. 2,5 oefening rondje kon ik doen. Het was niet erg, maar ik wou ronde 3 wel weer 3 halen. En na de 2 minuten rust ging de 3e en laatste ronde best wel heel goed! 3 volle rondjes gedaan en dat was pittig zal ik je zeggen.

” Crossfit was voor mij de uitdaging die ik nodig was! “

Ik had het enorm warm, zweette als een otter en was misselijk als ik weet niet wat. Elk moment kon ik overgeven, maar gelukkig gebeurde dat niet. Ik voelde me goed, weinig blessure pijn en dat is natuurlijk altijd een prettige bijkomstigheid.

Inmiddels heb ik al best veel spierpijn, maar mensen ik heb nu al zin in de volgende keer! Eerst even herstellen!

Heb jij al eens crossfit gedaan?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.