Thoughts & Tips

Mensen pleasen en waarom we daar onmiddellijk mee moeten stoppen.

Denk jij wel eens aan jezelf? ‘af en toe’, hoor ik je zeggen. Iets wat deze dagen behoorlijk normaal is. Wat net zo normaal is, is het pleasen van mensen. Niet jezelf, maar anderen. En hoewel je nu zult zeggen; ‘Nou, dat valt best mee hoor!’. Ik vraag me echt af of dat wel mee valt?

Want hoe graag willen we tegenwoordig niet, dat iedereen zich op zijn plek voelt? We doen er altijd enorm veel voor, zodat anderen zich op hun plek voelen. Maar hoeveel doe je ervoor om zelf lekker op je plek te zijn? Sta je daar wel eens bij stil? Hoe veel plezier geeft het moment waar je je nu in bevindt? On a scale from 1 Till 10? De mijne is een mager 6,5 je.. Wat is de jouwe?

Ik weet bijna 100% zeker dat jij geen 10 hebt op dit moment. Er zijn weinig mensen die hun leven nog een 10 geven. Maar eigenlijk zou dat wel het geval moeten zijn, of niet?! Want jij bent toch het aller belangrijkste wat er in jouw leven speelt?

“Denk jij wel eens aan jezelf?”

Ik merk nu ik dit typ een enorme tegenstrijd. Want ik doe exact wat jullie doen, ik geef mezelf die onvoldoende. Ik zet mezelf niet op plek 1 neer. Nee alles behalve.  Ik please veel te veel mensen, en mag best eens aan mijzelf gaan denken. Daarom zal ik daar me stoppen. En eigenlijk zou jij dat ook moeten doen. Minderen anderen pleasen, meer doen wat jij zelf ook echt zou willen.

Er is maar 1 jij en die is het allerbelangrijkste. Daar heb je er maar 1 van.  Waarom zou je energie in vele anderen steken – die vaak meervoudig wisselen -, maar minder energie in jezelf? Sinds wanneer is het toegestaan omdat te doen? Ik geloof een jaar of 10? Daarna gaat het berg afwaarts.

Please jij anderen meer dan jezelf?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.