Lifestyle

Marie Kondo je bent een trut. Dankjewel!

Voor wie nog niet up to date is. Er staat een nieuwe Netflix serie online! Tidying up with Marie Kondo. Een hele leuke serie over opruimen en ordenen. Tot dat je zelf het virus te pakken hebt. Vandaag vertel ik je hier iets meer over!

Opruimen.
Het is aller eerst een leuke serie, vooral aflevering 1 is een heel schattig gezin. Maar naast dat het leuk is, is het ook leerzaam. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je het beste kunt opruimen. (alles uit die locatie op 1 bult neer leggen) Maar je leert ook hoe je het beste kunt opruimen en hoe je kleding het beste kan vouwen. Het programma zit vol organisatie tips voor in je huisje! Super leuk allemaal.

Zelf aan de slag.
Helaas kon ik aflevering 2 nog niet af kijken en ik was al een het opruimen geslagen. De TV hoek was als eerste, daarna volgden mijn kledingkast en de kast in de woonkamer.. Een aantal dagen later was ook de keuken aan de slag en de badkamer staat vandaag op het programma. Hoewel het misschien veel werk is, is het wel heel ontspannend werk. Je gaat heel dierbaar met alle spullen om en dat zorgt ervoor dat je eigenlijk heel relaxed kunt opruimen!

Wat wij tot nu toe weg hebben gedaan?
Ik heb Falco ook aan het werk gezet met zijn kleding, maar het komt er lichtelijk op neer:
11 zakken met kleding
4 zakken met overig materiaal
3 zakken met vuilnis
3 dozen met oud papier

” Marie Kondo, het is verschrikkelijk, maar wel fijn!”

Je kunt je enigszins voorstellen dat de hoeveelheid spullen bij ons aanzienlijk verminderd is. En hoewel het wellicht een pokkenwerk was, ben ik toch wel blij dat dit het effect van de serie is, Alles is opgeruimder en rustiger en ik kan daar dus enorm van genieten! Zelfs Falco gaf aan het toch wel fijn te vinden!

Ben jij al begonnen?!

xx Froukk

4 reacties

  • Carolien

    Heerlijke serie, krijg er energie van en krijg echt zin om op te ruimen. Ik heb in december (eigenlijk onbewust want ik kende deze opruim methode nog niet toen) mijn uitzet op deze manier opgeruimd. Alles uit dozen gehaald en per item gekeken of ik er blij van wordt en het echt leuk vind. Maar ook gekeken dat ik niet mega veel van 1 item heb. Uiteindelijk 2 bananendozen minder!

  • Marion

    Ik ben met de eerste episode bezig… was al klaar met de kldingkasten voordat ik dit zag… dus ga er nog eens doorheen.
    Nu de rest van het huis, hobbyspullen, alles. Maar in etappes want ik ben gehandicapt en heb beperkte energie….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.