Gymnastics

Lieve turnster, mag ik even jouw aandacht?

Lieve turnster, mag ik even jouw aandacht? Vandaag schrijf ik je een brief. Niet alleen aan jou, maar eigenlijk aan alle turnsters in heel Nederland. Want lieve turnster, ik wil wat aan je kwijt! Van mij als trainster/coach naar jou als sporter en individu!

Want lieve turnster, ik weet dat het soms moeilijk kan zijn. Turnen is een hele zware sport en niet gemakkelijk. Je wordt uitgedaagd door je lijf, je hoofd, je coach en door een toestel. Elke training is weer een nieuwe uitdaging, een uitdaging die zowel fysiek als mentaal enorm veel van je vraagt! Daarnaast doe je dingen met je lichaam die vele mensen nooit zouden kunnen doen, of überhaupt over zouden kunnen dromen!

Mag ik zeggen dat ik als oud turnster en nu als trainster/coach enorm veel bewondering voor je heb? Je werkt super hard. Vecht tegen lichamelijke en mentale blokkades. En dat allemaal voor een 90 seconden op een toestel, misschien net iets langer maar vaak veel korter.

“Lieve turnster, je bent een bikkel en ik waardeer jullie!”

Hoewel ik turnen soms erg mis, merk ik dat het lesgeven me net zo veel plezier geeft. Al maak je het me soms wel eens lastig. Door bijvoorbeeld heel negatief te zijn over jezelf of door te twijfelen aan jezelf. Dit helpt jou als turnster natuurlijk niet. Want positiviteit zorgt voor groei, negativiteit niet! Vaak als iets je dwars zit over jezelf of een element binnen de training dan trek je in je schulp. Je vraagt dan niet om hulp en zorgt ervoor dat je verder bij het positieve punt vandaan staat dan normaal.

Iets wat alles behalve handig is! Mocht je ooit zover komen en het moeilijk hebben. Dan wil ik je deze wijze woorden meegeven. Probeer je coach/trainer of trainster te zien als een verlengstuk van jou. Jij moet het doen en wij zijn er om je daarin te helpen en ondersteunen. No matter what! Vraag ons om hulp, leg het probleem ons voor. We zullen opzoek gaan naar een oplossing en ervoor zorgen dat jij goed in je vel zit op dat punt!

Blijf positief! Dan ben je sterker dan ooit!

U can do it!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.