Gymnastics

Lenigheid stimuleren, hoe? (Gratis Freebee)

Vandaag gaan we het hebben over het stimuleren van leniger worden. Lenigheid is namelijk erg belangrijk bij de turn en dans sporten, maar hoe kun je nu als train(st)er er nu voor zorgen dat kinderen gemotiveerd zijn?

Aller eerst, is het super leuk dat je hier bent gekomen om dit artikel te lezen! Ik zeg het veel te weinig eigenlijk!

Lenigheid stimuleren gaat hand in hand met het meetbaar maken van de vooruitgang. Kinderen houden ervan om te zien dat ze vooruit gaan! Naast dat lenigheid dus functioneel is als ze het beheersen, is het een mega plus als de turnsters het kunnen bijhouden wat hun voorgang is! Kinderen willen bewijs zien dat ze iets ” goed ”  doen.

Een high five volstaat helaas niet altijd, maar wat is dan volgens mij het ultieme stimulatie programma?

Diploma’s!
Pff, nou zou vernieuwend is dat niet! En tot een zekere hoogte klopt dat ook. Alleen wat ik vaak zie is: Gefeliciteerd, je kan je linker spagaat diploma. En dan is die linker spagaat het eind doel. Niet echt stimulerend als een meisje die linker spagaat al kan.

Dit betekend dat je de moeilijkheid er in moet gooien! Moeilijkheid als in een uitdaging, iets wat dat meisje met die goede linker spagaat nog niet kan met haar linkerspagaat. Een spagaat met 1 been op verhoging is bij ons een level 2 lenigheidsdiploma. En na een level 2 is er voor de heupen lenigheid (spagaten en split) zelfs nog een level 3! Dit is dan met het voorste been en het achterste been op een verhoging (tussen 2 planken).

Zo heb je al gauw 3 level’s waarin alle turnsters kunnen gaan groeien! Vorig jaar had ik 2 turnsters die met 1 of 2 spagaten in level 3 zijn gekomen. Heel bijzonder natuurlijk, want level 3 is toch best wel pittig!

Oke, de lenigheid wordt bij gehouden. En nu?

Nu is het de bedoeling om te zorgen dat het ook leuk wordt! Turnsters zijn gek op beloningen! En turn diploma’s doen het dan ook erg goed elk jaar! Het leuke is, dat deze afbeelding helemaal voor jullie is! Je mag deze gratis overnemen om zelf te gebruiken!

Ga jij bezig met diplomaatjes binnen de club?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.