Gymnastics

Leertjes – Help wat nu?!

Weet je nog dat ik een hele tijd geleden een artikel schreef over turnleertjes? Naast dat het een van mijn best bekeken artikelen is, kwamen er best wel wat vragen bij mij binnen hierover. Toen dacht ik op eens, Froukk.. Waarom schrijf je er niet een artikel over? Dus vandaar dit artikel! Ik beantwoord al jullie vragen :)!

Mijn vingers passen niet in de gaatjes van mijn leertjes, Wat nu?

Leertjes zijn een massa product, het kan dan ook niet anders dat alle gaatjes in de leertjes one size zijn. Het grootste probleem van one size is dan ook dat mensen nooit one size zijn. Je vingers kunnen dikker of dunner zijn.Het is me niet helemaal duidelijk of je vingers dun of dik zijn, maar ik zal op beide een antwoord geven!
Te grote gaatjes: In dit geval moet je de ruimte opvullen. Dit kan met schuimrubber van een matras of iets dergelijks. Maar je kunt ook tape om je vinger doen zodat er daar een verdikking zit. Denk er wel om dat die tape niet te strak zit.. Vingers die blauw worden zijn nooit goed!
Te kleine gaatjes: Als je gaatjes te klein zijn dan kun je door middel van een stukje fijn schuurpapier ze groter krijgen. Je rolt het schuurpapier op en draait rondjes in een gaatje tot ze comfortabel zitten!

Die ijzeren “gespjes” draag je die nu aan de binnenkant of aan de buitenkant?

Deze heb ik vaker gekregen! Dus ik moest hem wel beantwoorden! Nu is er niet echt een regel wat betreft die ijzeren gespen/ringetjes waar de band van je leertje doorheen gaat. Maar ik heb hier zelf wel een mening over.
In het kader van je eigen lijf is het fijner om ze aan de buitenkant van je polsen te hebben, Zo kun je tijdens het turnen jezelf niet bezeren en geen blauwe plekken (door het ijzer) geven!

Wat voor polsbandjes moet ik nu doen?

Je hebt intens veel verschillende zweetbandjes en doordat iedereen anders is, is het voor iedereen ook verschillend wat hij of zij fijn vind. Wel kan ik je adviseren om geen korte zweetbandjes te nemen. Je leertje kan er snel afschuiven uit eindelijk en dan zitten ze niet meer lekker. Een zweetbandje zorgt toch voor de draagbaarheid van het leertje op je pols! Maar verder is het niet erg wat je kiest! Als het maar fijn turnt voor jou!

Ik twijfel tussen Gespjes of Klittenband, wat zal ik doen?

Ik kan me nog heugen dat hier een paar jaar terug een discussie over was. De uitkomst is me alleen een beetje vaag. Ik weet wel dat mijn voorkeur uit gaat naar klittenband. En dat heeft de volgende reden: Bij gespjes dan heb je een bepaalde afstand tussen de gaatjes. Doordat polsen wel of niet gelijk zijn, zul je soms net tussen een gaatje zitten. Je leertje zit dan dus al gauw te los, iets wat een enorm gevaar met zichzelf mee brengt!

Stond jou vraag er tussen? Of heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of stuur mij een privé bericht!

xx Froukk

2 reacties

    • Froukje

      kijk eens goed naar de lengte van je zweetbandjes. probeer de zweetbandjes hoger dan je pols te doen (dus een stukje over je hand) Mocht dat niet helpen stuur dan gerust even een berichtje, ik heb nog wel een tip, maar die is iets ingewikkelder 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.