Coaching,  Health

Landelijk wedstrijd circuit.

Doorstromen naar de landelijk wedstrijden, voor 2e en 3e divisie is dit best wel een streven. Toch lukt het niet altijd en dit is hoe je er mee om gaat!

1. Re-think.
Aller eerst is het goed om terug te kijken. Wat ging er goed, wat kon er beter en waar kunnen we als club en per turnster winst uit halen voor volgend jaar. Bij ons hadden we meiden die enorm aan het veranderen waren, als in lengte bijvoorbeeld. Ook was er her en der wat blessure leed en dat zorgt natuurlijk voor een flinke stap de verkeerde richting op bij deze meiden.

2. Re-focus.
Als je hebt gevonden waar het beter kan, dan kun je refocussen. Hoe ga je dit doen? Qua onze groeiende meiden, met of zonder blessures. Hebben we besloten om een fysio in de arm te nemen. Hierdoor kunnen we onze programma’s beter op de blessures en dergelijke af te stemmen. Maar ook hoe bouwen we het seizoen op.

“Als je geen landelijk circuit hebt,
kun je mooi focussen op volgend seizoen!”

3. Re-set-goals.
Ga zitten met de turnsters en kijk waar ze naartoe willen groeien. Sommige turnsters zullen dit lastig vinden, maar met het nieuwe supplement (of die van het jaar erna) bij de hand. Zal het voor deze dames soms wat makkelijker zijn. Als ze niet veranderen van supplement, kun je ze ook die van het jaar erna voorschotelen.

4. Re-plan.
Daarna moet je weer voor het planbord gaan zitten. Hoe gaan we de komende periode grote stappen maken, zodat de dames gaan groeien en volgend jaar al 4 stappen verder zijn dan dat ze afgelopen jaar aan het begin waren.  Pak de jaarplanning er bij en ga weer goed zitten met de doelen..

Hoe druk jij op de refresh button met je turnsters? Deel jouw manier hier onder met een reactie!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.