Travel

Kroatië blog – Zagreb deel 1

Vandaag de eerste reeks van de vakantie foto’s van Kroatië! Falco en ik zijn er namelijk een dikke week in Zagreb geweest. En mensen wat is dat een mooie stad zeg! Love it!

Gouden torentjes vlak bij een kathadraal, mooi met goud en watertje er om heen!

Hier vindt je heel veel gebouwen van, overal vlaggen en dure auto’s. Maar super mooi gebouw!

Dit was verweg een van de mooiste kerkjes die we gezien hebben. We moesten er even voor wandelen, maar wauw!

Froukje de hoogtes in? Wat? Ja, 16 hoog om precies te zijn, maar het uitzicht was geweldig! Wat is dit gebied prachtig zeg! Ik vond het niet eens eng!

” Kroatië, wat ben je mooi!”

Het bovenste gedeelte van de stad, het bovenste gedeelte van de mooie kathedraal in Zagreb. Jammer dat hij gerepareerd werd, ik denk dat het anders nog gaver was geweest! Zo’n ontzettend mooi gebouw van buiten en binnen!

Op het grote plein stond dit gigantische beeld. Hoewel je nu niet ziet hoe groot het eigenlijk is, kan ik je verzekeren. Dat als je mij 5 a 6 keer op elkaar zou zetten we nog niet boven de pluim van de krijgen zijn hoed uit zouden komen. Het was echt massief! Mooiste herinnering hier aan? Het zang koor wat prachtig klassiek kwam zingen bij dit beeld! Zo puur en zo mooi!

De kathedraal op afstand! Wat is Zagreb toch een stad vol prachtige gebouwen!

De bergen waren helemaal niet zo ver weg eigenlijk! Stiekem toch een beetje spijt dat we geen auto hebben gehuurd.

Ik geloof dat dit een koninklijk of politiek gebouw was, super prachtig en mooi. Het leuke is dat dit wel echt een lucky shot was! Ik heb deze namelijk genomen toen we een touristen rondrit deden in een bus!

Zoals je wel kunt zien was het stadje Zagreb al magnifiek! Gelukkig voor jullie zijn er nog veel meer foto’s! Zo gingen falco en ik ook samen naar het nationaal park ‘Plitvice’. Volgende week daar meer over!

Wat vind jij de mooiste foto?

xx Froukk

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.