Clothing

Kleding shoppen, ik vind het verschrikkelijk

Afgelopen weekend waren Falco en ik even in het centrum. Ik wou eigenlijk wel wat nieuwe kledingstukken, maar ben niet de grootste fan van shoppen. De ene winkel in en de andere winkel uit. Kleding kijken ben ik enorme fan van, maar de kleding zelf is een drama.

Wat vind ik zo vervelend?
Maten. Ik heb echt ontiegelijke tegen zin om iets te passen. Vaak omdat ik niet weet of de maat wel klopt. Een broek in de ene winkel kan mijn maat zijn. Maar in de andere winkel kan dat al gauw te groot of te klein. Ik vind het super vervelend en voel mij er niet prettig bij.

Ook ben ik erg onzeker over mijn lichaam, ik twijfel bij elk kledingstuk. Negen van de 10 kledingstukken wil ik niet eens passen omdat ik vind dat het me niet goed zal staan. Kleding wordt gemodelleerd op een slanke leuke pop en ik mag maar hopen dat het bij mijn kleine propperige lichaam past.

“Ik ben nooit tevreden”


Het is nooit mooi genoeg.

Ik ben nooit tevreden, zie heel vaak leuke outfits bij anderen. Maar zelf aan doen? Ho maar, ik krijg het gewoonweg niet uit mijn hoofd dat er ook outfits zijn die me wel staan. Iets waar ik enorm van baal. Ik voel me er niet prettig bij, eerder zelfs zeer oncomfortabel. Maar om eerlijk te zijn weet ik ook niet altijd hoe ik mijn lichaam moet accepteren zoals deze is. En dus ook aankleden zoals deze is.

Hoewel ik weet dat ik niet de enige ben, voelt het soms wel zo. Iets wat het nogmaals niet makkelijker maakt. Of ik er iets aan kan doen? Eigenlijk heb ik geen idee, ik vind Vera Camilla erg motiverend. Maar bij jezelf de juiste knop omzetten is nog best wel een uitdaging!

Hoe doe jij het? Zelfvertrouwen hebben, het uitstralen en je kleden als iemand met zelfvertrouwen?

xx Froukk

2 reacties

 • Rosita

  Ik vind kleding kopen ook niet echt leuk. Vooral omdat veel me te groot is en ik rekening moet houden met mijn beperking. Daarom koop ik eigenlijk altijd wel hetzelfde, dezelfde merken en / of online of bij dezelfde winkels. Ik heb niet zoveel kleding en draag ook vaak wel hetzelfde.

 • Angela | ilovebudgetmakeupnl

  Nou meis, heb het net zo. Ik ben zelf ook ‘klein en propperig’ en heb die onzekerheid ook. Terwijl op Insta genoeg plussize bloggers er echt leuk uit zien en hetzelfde bij mij niet vind staan, haha!

  Ik draag het liefst een strakke high waisted skinny jeans en mn shirt/top mag wat wijder zijn zodat mijn buik wat verdoezeld wordt. Ik voel me hier het meest comfy bij en veel mensen schatten mijn gewicht veel minder dan dat het daadwerkelijk is omdat ik het verbloem. En hier voel ik mijzelf ook goed bij.

  Misschien heb jij er ook wat aan om het eens zo te proberen. Ik vind je er trouwens wel leuk uit zien zoals je bent.

  X

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.