Coaching

Klaar voor het nieuwe seizoen? Checklist!

Ja mensen, de zomervakantie is bijna volledig voorbij. Dit betekend dat we het nieuwe seizoen dichtbij hebben en het is handig dat je als train(st)er niets vergeet. Vandaar de checklist van vandaag!

 • Jaarplanning af?
  De jaarplanning is vrij essentieel voor een seizoen, breng hier goed inklaart wat de wedstrijden zijn en met welke periodes je er naar toe werkt.
 • Fysieke programma’s af?
  De fysieke programma’s zoals kracht programma’s en dergelijke zijn handig om deels al voor te bereiden. Dat scheelt je mid seizoen nu eenmaal enorm veel tijd!
 • Vloeroefeningen af?
  Niet alle clubs beschikken over een choreograaf, bij onze club doe ik het ook zelf en dat betekend dat ik nu in de vakantie al een aantal oefeningen af probeer te hebben voor zover mogelijk.
 • Warming-up?
  Ik maak elk jaar een nieuwe warming-up op muziek. Het is ook handig dat dit in vedergeval af is voor het seizoen begint. Anders kom je ook zo halfbakken het seizoen in.

“Deze checklist, een goed begin is het halve werk!”

 • Trainingsprogramma’s af?
  Het is goed om de periodes die je in de jaarplanning hebt gezet ook verder uit te werken. Zo weten de sporters precies wat de bedoeling is.
 • Leerlijn aanscherpen?
  De zomervakantie is ook een moment dat ik de leerlijn onder de loep neem. Ik heb er wat aan geschaafd en hopelijk gaat het komend jaar nog beter dan dit jaar!

Deze punten zijn voor mijn nieuwe seizoen het belangrijkste, het helpt mij gewoon enorm om alles klaar te krijgen. Met name de jaarplanning kost veel tijd maar maakt de rest zoveel makkelijker!
Ik heb ook wel collega’s gehad die zonder jaarplanning werkte en dat is toch minder fijn, je hebt namelijk geen overzicht en geen duidelijk doel voor ogen.

Deze lijst kun je dus aardig wat afvinken, mocht je nog dingen missen die je als train(st)er niet mag vergeten. Reageer ze dan hier onder!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.