Christmas

Kerstsferen in je huis? Ik geef je 6 tips om je huis te decoreren!

Je huis in kerstsferen omtoveren is voor mij het aller leukste van het hele jaar. Ik kijk er altijd erg naar uit en kan niet wachten tot het weer zover is! Ik snap ook dat het soms erg lastig is als je niet helemaal weet waar je moet beginnen. Daarom geef ik je vandaag 6 tips om te zorgen dat je kunt gaan beginnen!

– Thema bepalen
Het belangrijkste van het geheel is eigenlijk wel thema je wilt gaan doen. In ons geval is dat thema Traditioneel met rood, goud en groen als kleuren. Maar zo heb je ook de roze & grijs trend, de stoer blauw en koper trend en vergeet vooral niet de Scandinavische trend met rood, wit en blauw!

– Aanwezige decoratie opzoeken
Dan ga je opzoek naar je decoratie van vorig jaar. Haal alles naar de woonkamer. Dit is misschien het minst leuke, maar het is goed om nu alles bij elkaar te zetten. Thema bij thema, boom decoratie en overige decoratie. Je zult daar zelf een logica in moeten vinden. Ik zet meestal alle kerstboom dingen bij elkaar en de decoratie van de rest van het huis iets apart.

– Niet benodigde decoratie opruimen.
Doordat je een thema heb bepaald, kun je alles wat niet bij je thema past gewoon weer opruimen. Het is een stap die je wellicht vergeet, maar hierdoor kun je je thema goed duidelijk in huis houden en hoef je er niet bang voor te zijn dat je door alle decoratie de decoratie niet meer ziet!

– Decoratie indelen.
Als je al je decoratie opgeruimd en verdeeld hebt, kun je verder in je decoratie duiken. Dit betekend dat je de grote bult van overige decoratie gaat verdelen in stukjes in je huis. Dit hoeft geen ingewikkeld proces te zijn, want het leukste proces is wat je hierna kunt gaan doen!!

– Beginnen met decoreren.
Nu is het een kwestie om al je voorbereidingen, te gaan overzetten naar een mooi gedecoreerd huis, begin per sectie en neem er lekker je tijd voor. Dit moet niet een haast klusje zijn vind ik persoonlijk, je moet er echt je tijd voor nemen!  Doe ruimte voor ruimte, zodat je lekker het overzicht houdt. Het kan namelijk best veel zijn!

” Je huist in kerstsferen maken is het leukste van het jaar!”

– Aanvulling shoppen.
Je kunt natuurlijk naar de Tuinland, Gamma, en andere winkels waar ze kerst versiering verkopen. Deze hebben genoeg keuze en is erg leuk om natuurlijk door de winter wonder landjes te lopen. Toch is een slimme zet ook om in december langs de kringloop te gaan. Vaak kun je hier een leuke aanvulling van je kerst decoratie vinden. Meestal vind je daar ook pareltjes die je niet meer in de winkel kunt kopen, antiek glazen kerstballen en goedkope lampjes! De kringloop is in ons huis een grote toevoeging!

Succes met versieren! 🙂 

Merry Xmas, 
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.