Christmas

☃ Kerst in andere landen – Deel 1 – Amerika

In vele landen wordt kerst gevierd! In deze mini serie neem ik jullie mee naar een aantal specifieke landen en vertel ik jullie er meer over! Vandaag gaan we het hebben over: Amerika!

Traditie’s

In Amerika zijn er eigenlijk geen landelijke tradities, ze kennen hier bijvoorbeeld ook geen 2e kerstdag. Iets wat in Nederland een begrip is. Vaak is het in Amerika meer per familie verschillend wat betreft traditie’s! Veel christelijke mensen in vieren kerstavond in de kerk, iets wat vanuit de kerken gemeenschap wel een traditie is.
Ook doen veel mensen een grote sok per persoon aan de open haard, hier komen dan net als onder de kerstboom vaak cadeautjes in van de kerstman!

Wat lijkt mij leuk aan kerst in Amerika?

Het is daar zo hééérlijk over de top! I love it! Alles is vol met lampjes, bomen en kerstmannen! Ik vind persoonlijk dat je echt een keer in Amerika kerst moet vieren. Al zou ik zelf mijn huis nooit zo over de top willen hebben. Het lijkt me tof om een keer mee te maken!

Funfacts van kerst in Amerika?

– Naast Christmas wordt er in de US ook: Chanouka en Kwanzaa gevierd!
– Door deze feesten heeft George W. Bush in 2005 zijn uitspraak aangepast naar “Happy Holidays” in plaats van “Merry Christmas” !
– Openbaren scholen in de US vieren geen kerstmis omdat dit een christelijk feest is. Zij vieren “Wintervakantie”. Dit is vastgesteld in de grondwet!
– Er bestaan heuse Christmas Tree Farms in America!
– Het is gebruikelijk dat naast ieder mens ook dieren een cadeautje krijgen met kerst!
– De familie pyjama’s zijn niet bij alle familie’s een traditie, toch word het bij vele wel gedaan! Elk jaar heftiger dan de andere jaren!
– Hoewel het steeds minder wordt, liedjes zingers (Carol singers) zijn nog steeds actief in Amerika!

Wat lijkt jou leuk aan de kerst in Amerika? Laat het weten in de reacties!

Merry x-mas!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.