Food

Keelpijn en Hoesten? In dit bakje zit een zelfgemaakt wondermiddel!

Deze week stond voor mij in het teken van een enorme zeehondenhoest en intense keelpijn. Ik kreeg van de een op de dag enorm veel hoestaanvallen en mijn keel begon steeds meer pijn te doen. Donderdag stikte ik zowat in mijn hoest en dat was voor mij de druppel, ik vroeg mijn ouders om de gouden tip en die kwamen met dit zelfgemaakte drankje. En nu zondag, is mijn hoest bijna weg!

Oke, hoe werkt dit?

Allereerst is het handig dat je de benodigde spullen in huis hebt. Ik had dit gelukkig en kon het gelijk maken 🙂

Benodigdheden
– Bruine suiker (ik had dit niet, dan is witte suiker een goed alternatief) de hoeveelheid is aan jou, ik doe altijd minimaal een shotglaasje vol!
– 1 of 2 uien (Dat verschilt per grote, ik heb hier 1 ui gebruikt)
– Bakje wat je kunt afsluiten met een deksel, Heb je dit niet dan kan het ook evt afgesloten worden met vershoudfolie. Dit is wel minder effectief.

Wat? 2 ingredienten? En wat moet je daar dan mee doen?
– Stap 1 – Eerst pel je de ui, de eerste laag moet er even af zegmaar.
– Stap 2 – Snijd de ui, eerst 1 maal door de helft en daarna gewoon over dwars. Kleiner hoeft het niet.
– Stap 3 – Doe alle ui en een ruime hoeveelheid suiker in het bakje die afsluitbaar is
– Stap 4 – Wachten. Nu is het een kwestie van wachten. Soms is een uurtje voldoende, soms wat langer.

Als er vocht in het bakje staat kun je daar een eetlepel van doorslikken. Doe dit minimaal 3 keer daags voor het beste effect! 🙂 Het is niet zo vies als het er uit ziet, door de suiker wordt het lekker zoet! Het enige probleem is wel dat het stinkt, maar na het tandenpoetsen ruik je daar niets meer van. Mocht je hoest voorbij zijn, dan kan het zijn dat je bakje na het schoonmaken nog naar ui ruikt. Zet het bakje en de deksel een nachtje in de diepvries en de stank is eruit! 🙂

Voor mij werkte dit prima! Ga jij het ook proberen om eindelijk van je keelpijn of hoesten af te komen?
Deel het vooral zodat iedereen het kan proberen!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.