Coaching

Jurycursus, is het een musthave voor een train(st)er?

Vandaag schrijf ik een artikel over het wel of niet doen van een jurycursus als trainster. Een jurylid binnen onze sport is ondenkbaar! Een oefening word door een jurylid bekeken en daar word dan een cijfer door gevormd. Ze moet hier rekening mee houden met aftrekken die in de regels staan. Het is vaak een behoorlijk boekwerk aan regels en aftrekken wat een jurylid moet leren. Maar sporters worden daar wel op beoordeeld..

Er zijn vele trainers in Nederland en de rest van de wereld. De ene doet wel een jurycursus, de andere niet.
In dit geval is er geen goed en geen fout! Want het is uiteindelijk je eigen keuze.
Maar ik kan je vandaag wel wat voordeeltjes vertellen waarom ik vind dat je het als train(st)er wel moet doen!

Voordeel!

Je haalt er als train(st)er juist voordeel uit! Je weet waar de juryleden naar kijken en waar ze hun aftrekken op mogen baseren. Zo kun je leren wanneer jou sporters een element goed uitvoeren of niet. Voor welk stapje je welke aftrek krijg en hoe groot de aftrek is als je wegglijd bij het opbouwen van een acro toren!

Naast dat je leert om als een jurylid te kijken, is het ook prettig dat je weet hoe cijfers tot hun stand komen. Wanneer word een element van waarde geteld en wanneer niet en hoe bereken je een cijfer! Want in the end gaat het allemaal om het cijfertje wat er op de score lijst staat qua jurering!

Een jury cursus is gratis, het kost alleen een beetje tijd en toewijding. Iets wat een kleine moeite is als het gaat om het verbeter van de kwaliteit van jou, je sporters en het resultaat.

Nadeel?

Hoewel een jurycursus vooral voordelen heeft, zijn er natuurlijk ook nadelen. Je bent namelijk wel extra tijd in de (meestal) avonden kwijt namelijk. Iets wat niet heel erg is, maar het is wel een feit. Vele train(st)ers hebben overdag een baan, ’s middags/’s avonds trainingen en dan wil je ook nog wel wat vrije tijd. Met zo’n cursus is dat wel even minder.

Als train(st)er zal er een deel toch veel herhaling zijn. Je zult vele dingen herkennen en dat kan soms “saai” zijn. Het is in dit geval maar net hoe je er tegenaan kijkt, ik vind het dan vaak toch nog leerzaam!

Zoals je leest vind ik dat het eigenlijk meer voordelen dan nadelen heeft om een jurycursus te doen!
Wat vind jij? Is een jurycursus een musthave voor een train(st)er?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.