Lifestyle

Ja hoor, ook ik ben aangestoken. (No Shame!)

Ik ben aangestokenSpannend zo’n titel, het kan alle kanten op. Waardoor ben ik aangestoken? Het is duidelijk dat ik me niet schaam. dat is een pluspunt. maar wat is er dan wel aan de hand? Ben ik ziek, heb ik iets opgelopen of is er iets totaal anders aan de hand? Lees dan gauw even verder!!

Spanning, waar ben je mee aangestoken?

Spannend hè zo’n open begin? Nou het is eigenlijk helemaal niet zo spannend. Ik heb besloten dat ik een ander eetpatroon ga creëren. Nu zul je denken. Oeh ga je op dieet? welk dieet, wat ga je doen etc.
Nee! ik ga niet op dieet. Althans, niet bewust. Ik ben een beetje klaar met het zomaar alles eten.
Ik begin steeds meer verpakkingen te lezen en kom er achter dat het eigenlijk echt niet allemaal zo wenselijk is, wat er in die verpakkingen zit. Er zit veel troep in en dit nieuwe eetpatroon gaat vragen om een uitdaging!

Vertel het nu maar

Oke, oke! Rustig! Ik heb besloten dat ik het komende jaar mijn eigen patroon ga omgooien en meer vegan ga eten.
Rustig wennen en afbouwen. Ik ga niet alles radicaal omgooien want dat is alles behalve wenselijk. Ik weet van mijzelf dat ik daar niet zo goed op reageer namelijk.

Ik merk dat mijn lichaam gigantisch vol zit met gifstoffen van alles en nog wat. Want naast mijn medicijnen gebruik van het afgelopen jaar ben ik ook niet extreem bezig geweest met het opletten wat ik eet. Ik pakte al snel iets kant en klaars uit de winkel, want he! makkelijk toch?

Die tijd is nu voorbij!

Hoe pak ik dit aan?

Ik heb besloten dat ik niet alles in één keer kan omgooien. Dus de komende 1,5/2 maand ga ik me vooral focussen op het ontbijt. Nieuwe producten, nieuwe recepten. Een compleet andere keuken dan wat ik nu doe natuurlijk.
Mijn inspiratie bron is toch wel een beetje mijn Fysiotherapeut, zij heeft altijd hele leuke ideetjes qua receptjes. En verder ga ik lekker googlen en opzoek naar leuke vegan bloggers!

Als mijn ontbijt er goed in geslepen is ga ik mijn lunch ook aanpakken. Weer 1,5/2 maand me daar op focussen naast het nieuwe ontbijt ritme.
Na een dikke 4 maand kan ik dan aan de slag met de grootste uitdaging, het avondeten. Ik eet inmiddels al zo goed als geen vlees meer en ik kan je vertellen dat ik dat totaal niet mis.

Over een half jaar wil ik dus helemaal vegan eten! 🙂

En je favoriete dingen zoals pizza, chocomel en chinees?

Hoewel ik het rustig ga afbouwen met mijn favorieten, snap ik dat het op den duur wel een gemis kan worden.
Nu kan ik je vertellen dat er voor alle dingen een alternatief zal zijn. Al blijft de oude versie toch het lekkerste. Ik heb me dan voor genomen dat ik op na die 6 maand, op zondag 1 “ongezond” ding mag nemen. Dit betekend niet dat het per gang mag. Nee 1 ding per zondag. Dus of chinees of pizza of Chocomel.

Een uitdaging zal het worden maar ik denk dat ik mijn lichaam hier alleen maar mee help!
Wat vind jij hier nu van? Of ben jij ook al aangestoken? Geef me gerust tips!
xx Froukk

6 reacties

 • Tessa | Daily Inception

  De kans is heel erg klein dat ik 100% vegen zal gaan eten. Glutenvrij is al genoeg voor mij. Vind het wel knap dat je de uitdaging aangaat en ik wens je veel succes! Ik zal je chocomel tweets gaan missen.. Dan maar chocomel van sojamelk?

  • Froukje

   Glutenvrij is inderdaad best al pittig! Dankjewel! Ik zal nog wel blijven tweeten op chocomel. Zondag is cheat dag, ik denk dat chocomel het vaakst gecheat gaat worden haha! En de komende maanden nog aan het opbouwen dus maak je niet druk! 😉 Chocomel maken met amandelmelk is trouwens best lekker! 🙂 xx

 • Hailey

  Wat een goed voornemen! Go vegan! Haha! Ik ben benieuwd hoe het je zal bevallen! Ik denk in ieder geval wel dat het goed is dat je het stap voor stap aanpakt. Het lijkt op de aanpak van De Planteneter. Veel succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.