Ik zou een operatie moeten, maar ik doe het niet..

Ja mensen, het is echt waar. Eigenlijk zou ik een operatie moeten, wat? een operatie? wat dan? Ik zal je vandaag vertellen wat ik heb, hoe het waarschijnlijk komt en waarom ik geopereerd zou moeten worden!

Ik heb namelijk een bult in mijn pols. En deze bult is niet zomaar een bult, nee dit is een ganglion.
Ook begrijp ik dat je nu niet gelijk zoiets hebt van: OOh, dat is dat! Dus hier even een uitleg:

Een ganglion is een zwelling, gevuld met helder geleiachtig vocht wat ontstaat in de gewrichten of gewrichtsbanden tussen de verschillende botten van de pols.

Het klinkt nog wat ingewikkeld, maar het komt er eigenlijk op neer dat ik een zwelling tussen mijn gewrichten heb zitten. Hierdoor is mijn pols flexibiliteit enorm gedaald. Ik kan mijn pols niet meer volledig om klappen en hoewel dat misschien niet normaal is voor jou. Kan ik dat wel met mijn andere pols. Ook kan ik niet echt meer lekker in handstand staan en ervaar ik pijn als ik er op moet steunen. De pijn is onprettig en als ik te lang steun krijg ik zelfs een doof gevoel in mijn hand. Iets wat niet helemaal goed is.

Het vermoeden is toch wel dat het komt door een lichte polsblessure toen ik nog turnde, want deze ganglion heb ik al in mijn pols zitten voor ik mijn turncarriere stopte!

Maar ja, wat kan ik er nu aan doen?
Er zijn twee opties, leegzuigen en ontstekingsremmers er in laten spuiten of een operatie. De eerste zal een huisarts niet meer snel doen, het effect is te klein en de kans op terug komen is te groot. Voor mij zou dit wel de makkelijkste optie zijn, zo ben ik het kortst afwezig. Het liefst zou de huisarts je dan laten opereren, alleen is daarbij de kans dat je lang uit de running bent veel groter. Iets wat ik met mijn werk niet kan veroorloven. Dus ja, wat doe je dan?

” Door een operatie lig ik te lang uit de running.”

Ik ben er nog niet over uit, op korte termijn zal ik wel naar mijn huisarts gaan om te overleggen. Hopelijk is mijn nieuwe huisarts positief zodat ik eerst nog de leegzuigen en injectie variant kan proberen.

Heb jij wel eens een ganglion gehad?

xx Froukk

Kant noot, gisteren is mijn ganglion geknapt, helaas had ik hier nog best veel pijn aan. Even afwachten wat dit wordt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.