Personal

Ik kan weer lezen! – En vertel je hoe dit kan!

Ik kan weer lezen en ja! Ik weet dat het raar klinkt. Iedereen kan toch lezen? JA! I know. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend! Bij mij bijvoorbeeld, ik kreeg het niet meer voor elkaar. Hoe het kan dat ik weer kan lezen? Je leest het in het artikel van vandaag!

Ik heb zoveel boeken, zulke leuke, inspirerende boeken. Ik vond het altijd heerlijk om te lezen. En toch lukte het mij de afgelopen 2 jaar niet meer. Ik kon het gewoon niet, ik kwam er niet doorheen! Zo heb ik zelfs geprobeerd om Harry Potter boeken te herlezen. Maar zelfs dat kreeg ik niet voor elkaar.

Frustrerend lezen werkt niet!

Ik begon gefrustreerd aan een nieuw boek, en kwam er niet doorheen.. BAH het werkte niet, ik baalde en weigerde vanaf dat punt om nog boeken te lezen. Daarnaast besloot ik ook om geen boek meer te kopen. Dit ging me best goed af. Toch miste ik het lezen enorm, het verdrinken in een verhaal is toch het meest heerlijke gevoel wat er eigenlijk bestaat. Een boek vraagt je niet om te reageren. Zoals eigenlijk alles op je mobiel of laptop wel doet. Het is heerlijk in je eigen wereldje zitten en dat vind ik enorm fijn! 🙂

Gelukkig kreeg ik het een tijdje terug voor elkaar om weer te gaan lezen!

Trigger om weer te lezen?

Het was een woensdag en ik ging met mijn vader naar het ziekenhuis. Hij moest daar voor 2 uurtjes lang onderzocht worden en ik mocht me vervelen. Het was net na mijn periode van enorme stress en ik verafschuwde alle digitale dingen. Ik besloot een boek wat ik eerder gelezen had mee te nemen en de gok te wagen.
Ik deed een rustige spotify playlist aan en dook weg in de stoelen van het ziekenhuis. 2 uur later had ik dik 100 pagina’s gelezen en merkte ik mijn hunkering naar meer. In 3 dagen las ik het boek uit. Iets waar ik speciaal verrast door was! Hoe kon dit ineens? Ik kon het niet meer, waarom nu wel? Wat was de trigger?

Rust.

Meer niet! Rust in mijn hoofd zorgde ervoor dat ik graag wou lezen. De drang naar anti social media maakte het voor mij zo fijn om weg te duiken in boeken. Ik had even geen zin in drukte en kreeg het weer voor elkaar om weer eens een boek te pakken! Ik heb inmiddels 2 boeken uit sindsdien en ben met mijn derde bezig! Zoveel boeken heb ik in geen tijden gelezen! Het is enorm genieten en een fijne bevestiging!

Als mijn lichaam in balans is en ik rust in mijn hoofd heb, dan kan ik lezen!

Lees jij veel? Of krijg jij het ook niet voor elkaar? Laat het weten in de reacties!
xx Froukk

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.