Coaching

Ik heb een strenge blik – SORRY!

Ik krijg heel vaak te horen: “wat kijk je streng”, “ben je boos?” Of “volgens mij was je geïrriteerd, of niet?” Soms word ik er best wel moe van. Ik heb nu eenmaal deze blik en vandaag vertel ik je wat ik er aan kan doen als dat überhaupt kan.

Van nature heb ik donker haar, donkere wenkbrauwen en donkere ogen. Ik kan er bar weinig aan doen in dat opzicht. Blond staat mij namelijk niet echt!  Toch word ik er in het “echte” leven en in de sporthal op aangesproken.
Best lastig, aangezien ik eigenlijk nooit boos ben!

Wat probeer ik er tegenwoordig aan te doen?

Ik weet inmiddels al een aantal jaren dat het zo is, het is een valkuil waar weinig aan te doen is. Behalve te voorkomen dat het je valkuil is. Als ik een “serieus” gesprek heb, dan is de kans vaak zo dat ik boos/geïrriteerd overkom. Ik geef dan ook vaak aan dat ik dat niet ben, maar dit wel een serieus onderwerp is. Eigenlijk moet ik altijd aangeven in gesprekken van he, ik ben niet boos. Best lastig, aangezien mijn blik zo is.

Ook probeer ik er meer op te letten, hoe moeilijk dit ook is! Ik heb helaas geen spiegel voor mijn neus hangen die me elke keer het antwoord geeft. Vaak leg ik het mijn collega’s waar ik mee werk dit uit, zo weten zij er van en kunnen ze ook reflecteren naar mij toe.

En voor die keren dat het niet mogelijk is het uit te leggen o.i.d.?

Tsja, daar heb ik eigenlijk maar 1 opmerking voor. Sorry! zoals je hier leest is het niet met opzet. Maar kan er niet 100% iets aan doen. Als ik het hoor, baalde ik eerst wel. Maar inmiddels kan ik dat ook loslaten. Ik ben niet perfect en dit is iets wat bij mij hoort! Of je het nu wel of niet leuk vind! This is me!

Heb jij wel eens gehoord dat je te boos was door je blik?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.