Ik eet weer vegetarisch.

Een lange tijd liet ik alles voor wat het was, ik at weer vlees en was me alles behalve bewust van mijn lichaam en wat ik het gaf. Inmiddels is er bij mij iets geknapt en dat is de reden dat ik heb besloten om het maar om te gooien. Het was klaar. Ik eet weer vegetarisch!

Ik was moe, leeg en merkte dat mijn lichaam schreeuwde. Wat was ik nodig, waar had ik behoefte aan. Ik kon het antwoord niet gelijk geven. Maar na een weekendje feesten, viel bij mij al snel het kwartje. Ik was klaar met vlees eten. Samen met mijn vriend besloot ik het roer om te gooien, Vlees recepten gingen de deur uit en onze koelkast en diepvries werden ook dierloos gemaakt. Het begin was er!

De eerste hordes heb ik al moeten nemen, maar ik moest het in mijn hoofd ook gaan doen. En gek genoeg lukte mij dat prima. De knop ging om en ik hoef oprecht geen vlees meer. Afgelopen avond aten we thuisbezorgd. Mijn vriend een diner pizza en ik een vegetarische noodles. Ik wou 1 hap pizza, gewoon om te proberen. Maar de smaak van vlees viel mij enorm tegen. Het was oprecht niet lekker meer!

‘ Ik eet zelfs geen kip meer’

Ik vond kip geweldig, het was lekker, voedzaam en niet heel ongezond. Toch vind het ik niet meer lekker, afgelopen zondag waren we zelfs uit eten, ik heb kip geproefd. Maar ik heb er niet echt van genoten. Het was zegeaar gewoon niet heel erg lekker. En dat is erg bijzonder, ik was namelijk een fanatieke kip eter.

Hoe nu verder? Nou heel simpel, er komt geen vlees meer naar binnen. Ik vind het niet fair tegen over de dieren en mijn lichaam. Ik reageer slecht op vlees en dat maakt het allemaal zo veel makkelijker!

Eet jij wel of geen vlees? Of alleen af en toe?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.