Health

Hormonen, mijn hell.

Je leest het goed, hormonen en ikzelf zijn geen goede combi. Ik heb met vele varianten geëxperimenteerd en kan inmiddels aardig wat conclusies delen met je, nieuwsgierig wat mij heeft geholpen om de gehele huishouden wat rustiger te houden? Lees vandaag vooral verder!

Het begon toen mijn voormalige ex en ik uit elkaar gingen. Ik vergat de pil en gooide mijn lichaam vol troep. Door de wisselende menstruaties en schommelingen in mijn hele lijf was ik er een beetje klaar mee. De extreme wisselende stemmingen en gewicht toename lieten mij besluiten te stoppen met de pil. Na 1,5 jaar pil loos te zijn geweest voelde ik mij top. Geen extra hormonen gaf mij enorm veel rust. Mijn lichaam voelde weer van mij en ik merkte dat ik beter sliep, alles beter aan kan etc.

Toen Falco in de picture kwam, wist ik al heel snel dat ik niet alle verantwoordelijkheid bij hem neer kon leggen. Je moet als vrouw ook zaak voor jezelf hebben. Ik besloot hierdoor aan de Mirena te gaan, een hormoon spiraal. En damn, had ik dit maar van te voren geweten dat mijn Hell hier ging beginnen. De Mirena was verschrikkelijk! Ik ben exact 360 dagen ongesteld geweest. Net iets meer dan een jaar.

Drama was het, mijn hormonen vlogen alle kanten op en ik merkte dat ik niet voldoende hormonen naar beneden had geschroefd. Ik besloot hierdoor steeds minder vaak melk en vlees naar binnen te werken om te kijken of dit effect had. Ik voelde me in dat jaar wel iets beter, maar toch was dit nog niet 100% het geval. Na onderzoeken bij de gynaecoloog, kwamen tot de conclusie dat een koper spiraal waarschijnlijk een betere oplossing was. Deze was gelukkig zogezegd en ik kon weer beginnen met een lijf wat zich moest aanpassen.

” Hormonen zijn niet mijn vrienden”

Inmiddels heb ik mijn spiraal al meer dan 1 jaar en ik kan je vertellen. De rust is bijna volledig terug, mijn menstruatie is wel iets heftiger als eerst. Maar ik ben een minder kreng dan eerst, plus mijn lijf schommelt veel minder! Vlees en melk probeer ik nog steeds zoveel mogelijk te vermijden, ik merk namelijk dat als ik dat heb gehad, mijn menstruatie echt verschrikkelijk is. Veel meer buikpijn, en een nog heftigere bloeding als “normaal”.

Zonder al te veel dierlijke producten, genoeg slaap en geen extra hormonen. Merk ik dat mijn lijf weer langzaam van mij wordt, iets wat ik enorm prettig vind na dik 2 jaar prutsen.
Hoe goed ben jij met je lichaam in balans? Is je hormoonspiegel een beetje rustig?

xx Froukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.