Health

hormonen, ik ben er klaar mee

Spiraaltjes, je hebt ze in vele maten en soorten. Ik had de mirena, maar van de mirena werd ik een vals kreng(hormonen) met stemmingswisselingen van hier tot Tokio! Wat ik nu heb? Ik vertel je er meer over.

Ik was jaren aan de pil, vanaf klas 1 om precies te zijn. De pil was okay, ik had wel last van de pil, maar het werkte als ik er goed op lette. Maar na mijn relatie breuk, was ik wel klaar met alle hormonen. Ik merkte dat mijn lichaam wel even zonder wou, en besloot om te stoppen met de pil. Dit heb ik 1,5 jaar gedaan en dat beviel me enorm.

Toen kwam Falco aanwaaien. En ja, hoewel we enorm veel van elkaar houden. Stond baby’s nou niet echt bepaald op de planning! Dus ik naar de huisarts om te overleggen. De spiraal leek hem de beste oplossing en dan de Mirena om precies te zijn. Ik kreeg een afspraak bij de gynaecoloog en al vrij snel was de spiraal geplaatst! Wel moest ik diezelfde dag werken en heb ik toen geleer dat het niet gezond was.

” Mijn mirena was één groot hormonen drama!”

Maar een jaar later en mijn spiraal is een drama. Ik heb er last van, en hij veranderd me enorm op het gebied van hormonen. Ik kon helemaal niets meer hebben en had dagelijkse buikkrampen, buikkrampen die soms van kwaad tot erger gingen, een keer moest ik er zelfs van huilen, zoveel pijn hd ik.

Inmiddels een dik jaar later heb ik de Mirena er uit laten halen, Ik heb hem vervangen met een koperspiraal! En hoewel het nu nog minder dan een week geleden is. Voel ik nu al verschil! Ik heb meer energie, minder schommelingen en ben vooral meer mezelf!Het is wonderbaarlijk hoeveel verschil het in 1 week al teweeg heeft gebracht bij mijzelf.

Ben jij geswitcht van spiraal? Of van pil naar spiraal? Wat is daarmee jouw ervaring?
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.