Health

Hoe zorg ik dat ik alle ballen op kan houden?

Het is een hip ding tegenwoordig, zorgen dat je het druk hebt en nergens tijd voor hebt. Je houdt eigenlijk te veel ballen tegelijk in de lucht, en dat gaat je een keer de kop kosten. Gek genoeg houd ik het dit jaar nog best goed vol! En vandaag vertel ik je wat mijn “geheim” is..

Naja geheim, dat is misschien niet het juiste woord. Maar er zijn zeker dingen die ik met mezelf heb afgesproken zodat ik het beter vol houd. Want iedereen die mij kent zal je zeggen dat ik een kampioen ben om te veel hooi op mijn vork te nemen.

Streng zijn
Een van de belangrijkste taken die je hebt, is streng voor jezelf te zijn. Dat is de sleutel tot succes om het zo maar even te zeggen. Als je bepaalde afspraken maakt zoals de mijne, dan moet je daar streng op zijn. Als ik me niet houd aan een afspraak, verplicht ik mezelf om dat op een andere manier ter compensatie te brengen. Dus werk ik ’s avonds na mijn werk nog, betekend dit dat ik bijvoorbeeld half uur of een uur langer in bed mag liggen de volgende ochtend. Zo kan ik lekker relaxen!

Afspraken
Ik heb afspraken met mezelf gemaakt, dat leek me slim en het blijkt te werken! Een zeer belangrijke afspraak met mezelf is dat als ik thuis kom na mijn werk, niet meer iets voor mijn werk mag doen. Dit betekend in mijn geval dat ik na ongeveer 21.30/22.00 niets meer doe wat werk gerelateerd is. Ik heb dan de rest van de avond om te relaxen en te ontspannen. Lekker samen met falco op de bank hangen en een leuke serie of film kijken is mijn favoriete manier om dit te spenderen!

” Afspraken maken zorgt ervoor dat die ballen
makkelijker in de lucht blijven! “

Nog een afspraak die ik met mijzelf gemaakt heb, is dat ik elke ochtend opstart met een kop koffie/thee/chai in combi met een YouTube video van een YouTube-er die ik volg. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik ’s ochtends lekker ontspannen kan beginnen met de dag. Dit geeft rust in mijn hoofd en zorgt ervoor dat ik helder aan mijn to-do lijst kan beginnen.

Want dat is mijn 3e stel regel. Dingen die ik moet regelen, doen etc. Die moeten op mijn to-do lijst komen zodat ik goed het overzicht kan houden. Soms vergeet ik iets er op te zetten en dan merk ik dat ik alle druk veel minder kan hebben dan “normaal”.

Welke afspraken maak jij met jezelf zodat je het kan volhouden?

xx Froukk

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.