Gymnastics

Hoe word je nu echt lenig?

Regelmatig zie ik vragen op insta, facebook en youtube tegen komen van kleine jonge meisjes die graag leniger willen worden. Ik geef ze dan tips maar eigenlijk word het gewoon tijd om er een artikel over te schrijven. Want zeg nu eerlijk, je kunt het 100 keer horen. Maar lezen is veel prettiger!

Ik ga je in dit artikel nog geen oefeningen geven. Dit komt later nog eens online. Nee vandaag gaan we het om alles wat er mee te maken heeft behalve die oefeningen!

Regelmaat

Als je lenig wilt worden is het belangrijk dat je regelmatig gaat oefenen. Hier bedoel ik natuurlijk mee dat het niet de bedoeling is dat je maar één keer in de week je lenigheid gaat oefenen! Nee, integendeel! Je zult elke dag moeten oefenen om extra lenig te worden! Het makkelijkste is dan om een moment in dag te kiezen! Bij voorkeur een moment dat je spieren wat meer wakker zijn! De avond is een mooi moment, probeer het tijdens het TV kijken of vlak voor het slapen gaan te doen!

Blijven oefenen!

Veel kinderen raken gefrustreerd als het niet na twee of drie keer oefenen lukt. Het resultaat wat ze willen behalen is dan vaak na die twee of drie keer nog ver te zoeken en ze merken dan geen verschil. Hierdoor ontstaat frustratie en dat is volkomen normaal. Wat je alleen niet moet doen is toegeven aan die onrust! Zet nog even door want vaak komt het resultaat iets minder snel dan bij anderen! Oefening baart kunst!

Door duwen?!

Je hoort wel eens sporters zeggen; “Kun je mij niet even door duwen?”. Ik ben daar persoonlijk fel op tegen, want er is niets gevaarlijkers dan een sporter in zijn of haar spagaat duwen. Je kunt zelf wel je grenzen opzoeken, dit doe je door middel van het opzoeken van je pijn grens. Ga hier niet te ver over heen! Nee, als je tijdens het rekken pijn voelt is dat de plek waar je de oefening vast houd. Daarna ontspan je weer. Doe dit niet te vaak, het kan ook schade opleveren!

Wanneer rek jij het liefste? In de ochtend of in de avond?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.