Personal

Hoe voorkom ik uitgebrand zijn midden in het seizoen?

Trainster zijn is super, maar soms merk je dat je wat uitgebrand kan zijn midden in het seizoen. Ik doe een aantal dingen om dit te voorkomen en deel ze vandaag met jou!

Om het nu een burn out te noemen vind ik wat ver gaan, maar uitgebrand zijn kan wel vergelijkbaar zijn. En dat is iets wat je natuurlijk liever wilt voorkomen dan genezen! Ik merk soms ook wel dat ik tegen uitbranding aan zit en er zijn dan een aantal dingen die ik het liefste doe.

Ochtendjes vrij plannen.
Het past me niet altijd in de planning, maar als ik merk dat ik moe en leeg ben. Dan plan ik soms een ochtendje niets in.
Vorige week woensdag had ik dat nog, ik was moe en alles wou niet. Besloten een ochtendje op de bank met een kleedje youtube filmpjes te kijken. Hoewel ik snap dat het dan kan knagen aan je geweten.. (ik moet nog zoveel doen) is dit heel belangrijk voor mij om toch te doen.

Iets anders doen met je tijd.
In het begin was ik alleen maar bezig met turnen, lesgeven en alles er om heen. Het slokte me op en beknelde me enorm.
Inmiddels heb ik mijn blog, mijn eigen bedrijf en een aantal uit de hand gelopen hobby’s die mijn tijd doen verdelen. Ik slok me niet meer op in het turnen maar kan af en toe er ook volledig uit stappen! Heerlijk!

” Uitgebrand zijn is bijna normaal tegenwoordig!”

Het is vooral belangrijk dat je zorgt dat je ook tijd voor jezelf neemt op wat voor andere manier dan ook. Zolang het maar niet een “moet” cultuur is, is de rest wel prima! In dit soort tijden gaat het er om dat je dingen doet waar jij blij en relaxed van wordt. In mijn geval is dat dus bijvoorbeeld lezen of iets dergelijk!

Hoe zorg jij er voor dat je niet uitgebrand bent?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.