Coaching

Hoe hou je jezelf vernieuwend? (+do's en don'ts)

Ik denk dat alle trainers wel een moment hebben dat ze bij zichzelf denken. Dit doe ik te lang, ik loop vast, hoe moet ik verder? Ik zelf zit ook in zo’n periode en vandaag omschrijf ik voor jullie wat je wel en wat je niet zou moeten doen om jezelf “fris” en vernieuwend te zijn! Loop jij hier ook tegen aan? Lees dan gauw verder!

Ik zit op dit moment in zo’n stadium van: Ik loop vast en hoe moet ik nu verder? Een lastige fase maar niet gek, iedereen kent deze fase wel! Bij mij is de aanstichter wel dat ik lichamelijk wat tegenslagen heb gehad zoals je zult weten. Hierdoor ben ik anders gaan kijken naar de lessen.

Wat moet je absoluut niet doen als je in zo’n “dipje” zit?

Wat je niet moet doen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weet ik, maar ik kan je tips geven aangezien ik wel manieren heb gebruikt die niet verstandig waren.
– Het gewoon maar laten..
Doe het niet! Het klinkt als de makkelijkste oplossing op het moment dat je zover bent, maar als je even verder kijkt dan je neus lang is vind je vaak heel gemakkelijk een oplossing! 🙂
– Balen en dit afreageren..
Balen mag, afreageren ook. Denk hierbij wel aan bij wie je het doet en vooral hoelang je hier in blijft hangen. Het is altijd lastig om 100% positief te zijn. Toch moet je zo snel mogelijk je baal-moment laten gaan en positief gaan denken weer!
– Mensen Beslissingen voor je laten maken!
Dit is misschien wel het minst verstandige wat je kan doen. Jij bent de train(st)er en Jij bepaald! Sta sterk in je schoenen en vertel deze mensen dat het jou lessen zijn en jij het graag op jou manier wilt doen. Denk hierbij wel even aan dat je ook zegt dat je het waardeert dat ze zo hun best doen! 🙂

Wat moet je dan wel doen?

– Ga opzoek naar mensen/dingen waar je tegen op kijkt en energie van krijgt!
Iedereen heeft een aantal voorbeelden als personen, zo kijk ik enorm op tegen de Amerikaanse manier van trainen.
Ik ga in tijden van moeilijkheden ook vaak dit soort filmpjes opzoeken en kijken zodat ik er zelf weer ideetjes uit kan halen! Ook vind ik het ook wel eens fijn om bij mijn oude stage plekken in de zaal te staan en dingen te leren/ op te frissen! Praten met goede coaches en train(st)ers helpt me enorm!
– Laat je oude gewoontes los!
Dit is denk ik een van de moeilijkste dingen, Het los laten van oude gewoontes. Ik ben hier zelf nog niet zo goed in. Maar ga dat wel doorvoeren de komende periode. Iets waarvan ik nu al druk dingen aan het uitwerken ben!
– Blijf positief!
Een dipje is normaal en heeft iedereen wel eens. Laat je er niet door afschrikken, het is heel normaal!
Probeer een positieve en energieke mind set te pakken en door te knallen! JIJ kunt dit!
Heb jij wel eens last van een dipje gehad? Laat me weten wat je hier aan gedaan hebt!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.