Christmas

Hoe ga ik om met familie tijdens kerst?!

Familie, je houdt er van, of je vind het verschrikkelijk. Er zit altijd wel die ene oom of tante tussen waar je liever niet een gesprek mee hebt. Vandaag help ik je een beetje bij akward vragen en gesprekken!

De truc is namelijk om op een aantal vlakken gewoon weg voorbereid te zijn, want er zijn vragen die je uiteraard kunt verwachten!

Mocht je single zijn, dan is de kans groot dat je de vraag krijgt, wanneer je nu een vriendje krijgt. Aangezien de tijd behoorlijk kan gaan dringen. Ook als stel zal de vraag vast eens naar voren gegooid worden, kinderen of trouwen het zijn “interessante” onderwerpen voor anderen. De ultieme afkap techniek? Ga praten over iets succesvols wat je onlangs hebt behaald. Je kapt misschien het gesprek wel af, maar als ze echt om je geven, maakt dat ze niets uit!

Mochten ze wel blijven door vragen, reageer met ” ooit een keer “. Zo vaag als dit is, is het geen nu en ook geen nooit.

Het is nooit nodig om dingen te bespreken, uit eindelijk is het hoe minder je deelt hoe minder je vragen krijgt. Je kunt ze dan ook niet triggeren om vragen te stellen, ze hebben immers geen houvast. Mocht je toch een ” leuk” gesprek willen hebben, vraag dan vooral naar activiteiten van een persoon. Zij willen algauw over zichzelf praten.

” Het leukste van de familie met kerst is, dat je het meestal heel gezellig is!”

Mocht je het nu echt lastig vinden? Trek je dan wat meer terug naar de kleine familie leden, ga met ze knutselen, tv kijken of iets anders wat er voor zorgt dat je minder bij de volwassenen bent.

Hoe vervelend de situatie ook is, je kunt het de ander niet kwalijk nemen, zij hebben vaak niet door dat ze je kwetsen en lastig vallen met vervelende vragen. Je er bij neerleggen is misschien het beste wat je kunt doen in deze situaties.

Wordt jij wel eens voor het blok gezet bij de familie?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.