Hoe blijf ik sterk en fit in de vakantie?

Ja hoor, voor iedereen is op dit moment de vakantie gaande. Een periode waarin er niet getraind wordt en je als turnsters vaak een aantal stapjes achter uit gaat. Vandaag geef ik je tips zodat sterk en fit in de vakantie kunt blijven!

– Cardio
Conditie is een lastige op de vakantie, je wilt lekker luieren en vooral niet veel doen! Maar hoe kun je dit dan doen? Nou eigenlijk best wel simpel, probeer elke dag 30 minuten lang een van de volgende activiteiten te doen; Wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen, mountainbiken, Skeeleren. Het zijn allemaal makkelijke cardio manieren om toch je conditie op peil te houden.

– Kracht
Kracht hoeft echt niet elke dag, maar minimaal 2/3 keer per week is wel aan te raden. Nu hoef je die 3 keer niet een intens programma te doen, dat is absoluut niet nodig! Eigenijk hoef je maar 5 oefeningen te hebben. Ik geef je een voorbeeld: Knipmessen gehoekt, Kommetje tillen in buiklig, Squatten, Opdrukken en dippen.
5 simpele oefeningen waarbij je best wel veel effect krijgt. Doe dit allemaal zo’n 10 keer en dan alles 3 keer!

– Lenigheid
Lenigheid is een kwestie van onderhouden, daar hoef je niet veel voor te doen. Over het algemeen ben je in de avond het flexibelst. Hierdoor kun je gewoon rustig stretchen. Neem hier je tijd voor maar doe het voorzichtig. Gelijk in een split gaan zitten zonder losmaken is niet bepaald een goed idee. Rustig opbouwen en langzaam door oefenen. Hoevaak je dit moet herhalen? Mijn advies is om dit zo veel mogelijk te blijven doen!

” Fit en sterk blijven is essentieel voor een goede start van het nieuwe seizoen!”


– Wat geef je turnsters mee?

Ik geef mijn turnsters altijd een leuk plaatje wat op je telefoon kan staan. (Je moet een beetje met je tijd mee gaan).
Er staan geen getallen op hoe vaak ze iets moeten doen. Dit is allemaal vrij, omdat ik in de vakantie de turnsters niet wil  pushen. Dat mogen ze namelijk zelf doen! 😉

Hoe blijf jij in sterk en fit in de vakantie?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.