Other

Het verlangen naar een “goed” leven

Sommige mensen hebben zo’n mooi leven. Huisje boompje beestje, het klopt allemaal! Heerlijk lijkt me dat! En ik moet eerlijk toegeven dat ik er soms wel wat moedeloos van word. Doe je dan zelf echt iets verkeerd op bepaalde vlakken? Vandaag stel ik mezelf deze vraag en geef ik open en eerlijk antwoord!

Als ik om mij heen kijk, zie ik allemaal mensen met een geweldig leven. Prachtige gezinnetjes, geweldige banen, top lichamen en alles wat ze graag zouden willen. De een is nog perfecter dan de ander! Nieuwe huisjes en alles! En weet je ik gun het iedereen ook! Ik wil dat iedereen dat prachtige leven heeft! Het enige wat me dwars zit. Is dat ik het gevoel heb dat ik dat leven nu en voorlopig niet heb.

“Mijn leven”

Ik zit hier in het Noorden met een huis waar ik niet wil wonen, net een nieuwe baan waar ik eigenlijk niet zeker van ben of ik het aan kan. Een blog, waarvan ik graag inkomsten zou krijgen maar het niet voor elkaar krijg. Een vriend, familie en vriendinnen die behoorlijk ver weg wonen. Soms word ik er gewoon best moedeloos van.

Ik ben keihard aan het werk om mijn eigen bedrijf op poten te zetten. En als iets dan net even niet wil lukken. Dan baal ik intens, want hij en zij krijgen het wel “even” voor elkaar.. Mijn zelfvertrouwen is op dat punt echt ver onder nul en dat is best iets om verdrietig over te kunnen zijn..

Wat zou ik dan graag willen?

Hoewel ik een intens verlangen naar dat goede leven -wat anderen leven- heb. Zou ik liever wat meer vertrouwen in mijzelf willen. Ik merk dat ik mezelf namelijk nog al herhaaldelijk onderuit weet te krijgen. Iets waar ik oprecht niet trots op ben, maar dit is voor nu nog wie ik ben.

Ik probeer het aan alle kanten het roer om te gooien en pak dan elke kans om het dus niet meer te doen! Jezelf onderuit halen is nooit leuk, ook al doe je het zelf! En geloof me, de opmerking; “gewoon niet meer doen!” is niet de oplossing! Zo werkt het helaas niet. Soms zou ik willen dat iemand me de juiste grepen aanreikt, een klein steuntje in de rug en een zetje in de goede richting lijkt me zo fijn op diepte puntjes.

xx Froukk

5 reacties

 • Madelaine

  Hee Froukje,

  Ik kwam bij dit artikel terecht en wat ik ga zeggen klinkt niet leuk, maar helpt voor mij wel. Ik was (ben soms) net zoals wat jij nu over jezelf omschrijft. Niet tevreden met wat ik NU deed, meer willen, kijken wat anderen doen en wanneer ik tegen een ‘nee’ aanliep vooral denken: waarom anderen wel? Het enige wat mij dat bracht was een kut gevoel én het idee dat ik alles voor niks deed. (fyi: mijn blog bevat een vrij kleine doelgroep, maar ik heb wel een rits volgers waar ik trots op ben..). Wat mij veel heeft gebracht is het volgende: je wilt het te graag. Zo simpel als dat. Op het moment dat jij jezelf zo in het universum zet (sorry, zweefteef alert) sta je er een beetje in als een kind dat héél graag NU een snoepje wil en als je dat niet krijgt je stampvoetend dan wel niet huilend op de grond gaat liggen. Het is misschien een gekke metafoor, maar zo voelde het op een gegeven moment voor mij wel. Ik wilde véél te graag en hierdoor straalde ik een negatievere energie uit en dat kunnen mensen verwarren voor hebberigheid/drammerigheid/negativiteit i.p.v. hard werken (want dat deed ik, en doe jij ook). Ik MOEST nu een baan, ik wilde NU verdienen met mijn blog en mee met persreizen en zo. Maar op het moment dat ik dit bijna afdwong bij mijzelf werkte het niet. Ik ben anders gaan denken en gaan waarderen wat ik nu wel heb. Door dat ik mezelf echt rustiger kreeg en mezelf om vrijwel alles een schouderklopje gaf (een sollicitatie die goed ging, een samenwerking o.i.d die op mijn pad kwam) voelde het ook een stuk beter. Ik geloof er heilig in dat wat je uitstraalt je tegemoet komt. Sommige dingen voelen oneerlijk en daar mag je ook om balen, maar ‘let it go’ en wees blij met wat er wel is. Er komen echt betere/fijnere/successen op je pad. Zolang je er wel in blijft geloven, maar het niet afdwingt. En sommige dingen zijn soms eenmaal niet voor jou bestemd. It sucks, but it’s true. Nou, dat was mijn epistel. Misschien geloof je er niet in, misschien vind je het geweldig advies :P. Doe er mee wat je wil! Maar blijf bloggen, ik vind je stukjes leuk :).

 • Nicole

  Hey meis, dit stuk is heel herkenbaar hoor. Soms vraag ik me ook af waarom bepaalde dingen mij niet lukken of waarom ik bepaalde dingen niet heb. Maar ik probeer dan daarna altijd stil te staan wat ik wél heb. Ook al is dat soms behoorlijk moeilijk..
  Dikke knuffel

 • Carmen

  Hey frouk!
  Je bent goed zoals je bent! Vergeet dat niet! Niet iedereen heeft een perfect leven nodig, het lijkt perfect maar je weet ook niet altijd wat er binnenin gebeurt. Dit maakt ook wie je bent, en dat zou je niet moeten willen veranderen 😉 Want chickyy je bent goed zoals je bent!

  XX

 • Rosita

  Heey! Ik herken me heel erg hierin. Vooral bovenstaande reactie van Madelaine. Misschien dat ik er ook ooit eens over ga schrijven, het staat al heel lang op mijn lijstje. Nu heb jij dat gedaan. Hartstikke goed en moedig! Ik denk ondertussen maar zo het gras bij de buren is altijd groener. niemand is perfect, niks moet. Social media staat vol van de perfecte plaatjes. onrealistisch, want je bent goed zoals je bent. Altijd! Topper!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.