Coaching

Het is niet stoer om..

Beste pubers, Ik wil even mijn verhaal aan je kwijt. Soms heb ik namelijk het gevoel dat je de weg een beetje kwijt bent, iets wat overigens helemaal niet erg is! Dat is namelijk helemaal normaal, maar er zijn een aantal dingen die jullie doen, die echt alles behalve stoer zijn. 

Het is namelijk niet stoer om een grote mond te hebben, het is niet stoer om disrespectvol te zijn en het is al helemaal niet stoer om te denken dat je boven iedereen staat. Beste puber, het leven is niet zo, dat hoort niet zo. Het is niet cool om zo te doen, het is niet stoer om je anders voor te doen dan dat je eigenlijk bent.
Je bent namelijk niet zo van nature. En je mag van mij wel wat meer opzoek naar hoe je jouw kunt zijn, zonder je “imago” te schaden.

” Stoer zijn is niet cool”

Wij volwassenen (Damn, dat voelt oud om te typen) hebben het beste met je voor, we proberen je niet te kleineren, kapot te maken of iets anders negatiefs waar je bang voor bent. We proberen samen met jou tot iets moois te komen, of dit nu in de turnhal is of in het normale leven.

Ik weet dat het voor jouw voelt alsof je geweldig bent, of alsof je zo moet zijn tegenwoordig. Maar ik kan je verzekeren. Dat is niet zo, je hoeft niet “stoer” proberen over te komen. Je bent pas echt een geweldig persoon, als je gewoon liefdevol en heerlijke zelf bent! Want geloof me, je bent zo’n super leuk mens! Echt! Je weet alleen nog niet helemaal hoe je het moet neerzetten. En dat is totally normal! Het is okay! Ik was ooit ook zo en ik hoop gewoon dat je leert van mijn fouten.

Wat zou de reden zijn dat jij nu of voorheen zo ” stoer” deed? Ik deed het vooral uit onzekerheid.. 

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.