Gymnastics

Het beweegdiploma, een Must of niet?

Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik van het beweegdiploma vind.. Een diploma wat sinds een tijdje bekend is binnen de turnwereld.. Te vergelijken met een zwemdiploma maar dan voor gym en turnen..
Het beweegdiploma bestaat nu sinds 2014 en is landelijk breed opgepakt. Iets waar ik zelf ook mee werk. Maar ben ik het eens met deze methode of niet?

Ik ben begonnen met de bijscholing. Het was een leuke bijscholing maar ik vond het niet extreem vernieuwend. Het is net of alles wat de al geleerd hadden in een nieuw jasje werd gestoken is..
Het is eigenlijk iets wat al jaren bestaat maar nu beter is aangekleed dan eerst. En eerlijk het is een zeer tactische publiciteit stunt.

De oefenstof

De oefenstof is simpel, niet extreem uitgebreid wat het juist toegankelijk maakt. Toch denk ik dat het nog wat breder getrokken mocht worden of een diploma extra.. Het zou nog breder getrokken kunnen worden in andere leeftijdscategorieën die wat minder variërend zijn. De leeftijden gaan van 2 tot 6 jaar.. een leeftijdsverschil wat best intens is.. Zeker als je bedenkt dat kinderen die met 5 jaar instromen misschien tegelijk les hebben met kids van 2 jaar. Iets wat ik persoonlijk een negatief iets vind.
Het is natuurlijk logisch dat zoiets opgebouwd moet worden. Het is niet dat je binnen 1 jaar alles perfect op poten krijgt. Ik zou persoonlijk het verdelen over 3 diploma’s. 2-3 jarigen, 4-5 jarigen en de 6 jarigen.

Zo kun je de mini’s een duidelijke scheiding geven met de iets gevorderde kids en en oudsten.

Hoe bevalt het lesgeven

Ik heb mijn eigen planning bijgewerkt met beweegdiploma dingen. Hierdoor is het een uitgebreid programma van mijzelf geworden waar ik zelf compleet achter sta. Ik draai het programma niet zoals het voorgeschreven word omdat me dat veel te weinig stof is voor een heel seizoen..
Wat ik wel echt rot vind aan het beweegdiploma is het opgeven van mensen die hun diploma geven. Dat is zoveel werk.. Niet normaal! Wat mij betreft een enorm nadeel aan dit helemaal..

Dat het beweegdiploma goed is ben ik wel van overtuigd. Wel denk ik dat er nog wat aan geschaafd kan worden..

Wat vind jij van het beweegdiploma? Een must of toch niet?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.