Gymnastics

Het belang van fysieke voorbereiding!

Turnen, acro, trampoline springen. Geen een sport is gelijk! Toch hebben deze sporten veel gemeen en door dat je de titel hebt gelezen weet je het antwoord waarschijnlijk al. Fysiek zijn deze sporten behoorlijk zwaar!
Toch zijn niet alle trainers zo bezig met de fysieke voorbereiding! Waarom ik fysieke voorbereiding belangrijk vind? Dat lees je in dit artikel!

Fysieke voorbereiding, wat is het nu eigenlijk vraag je mij? Eigenlijk is dat niet meer dan de lichamelijke voorbereiding die je maakt. Op het gebied van turnen kan dit zowel houding scholing als kracht zijn. Maar het heeft uiteindelijk allemaal één doel; Er voor zorgen dat de turn(st)er een moeilijker, ingewikkelder en lastiger element kan gaan uitvoeren!

Klinkt leuk, maar dat kost toch heel veel tijd?

Ja en nee. Op het moment dat je het doet, kost het tijd. Natuurlijk. Anders kan je nergens aan beginnen. In het begin kost het veel tijd. Je bent veel aan het herhalen en er worden minder elementen geturnd. Uiteindelijk vallen al deze puzzelstukjes weer op hun plek en dat is wanneer de fysieke voorbereiding zijn ding heeft gedaan.Dus ja, aan het begin van een nieuw element kost het veel tijd. Maar op termijn krijg je er zoveel meer voor terug!

Essentie van fysieke voorbereiding

De essentie van fysieke voorbereiding is vooral dat je niet te snel door gaat. Zorg dat oefening A zeer goed tot uitstekend beheerst word. Pas daarna zou ik doorgaan naar iets wat moeilijker is. Zo zorg je ervoor dat de sporter een goede basis heeft voor de volgende stap. En elke keer kun je dat een stapje moeilijker maken!
Wees ook niet bang om in het groeiende proces terug te vallen naar een stapje makkelijker.
Het is juist goed om af en toe terug te vallen naar de basis. Zo zorg je ervoor dat de juiste technieken fris in het geheugen van de sporter zitten!

Wat vind jij? Fysieke voorbereiding belangrijk of niet? Zo ja, hoeveel procent van je training is dit dan?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.