Lifestyle

Help! Mijn schoonfamilie komt langs. (3 tips!)

Iedereen kent het wel, de eerste keer dat je schoonfamilie langs komt als jullie samenwonen. Het enige wat je kan denken is Help! Hoe zorg je voor die verpletterende indruk? Waar moet je om denken en vooral hoe bereid je dit goed voor? Ik geef je vandaag hier 3 tips over!

Voor de een is het een feestje om je schoonouders langs te krijgen, voor de ander een hell. Ik moet zeggen dat ik het niet erg vind, maar altijd wel een tandje extra doe. Je wilt nu eenmaal dat ze een goed beeld krijgen van jullie situatie!

Opruimen.
Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is, het hoeft echt niet helemaal spik en span te zijn, maar haal wel even een doekje over alles en zorg dat de prullenbakjes leeg zijn, afwas opgeruimd is en er even stofgezogen is. Basis schoonmaken is key, maar ga niet als een malle poetsen, dat doe je jezelf anders voor dan dat je bent.

Boodschappen.
Zorg dat je wel iets in huis hebt, de mogelijkheid voor een kleine snack, koekje bij de thee en onverwachts mee eten is geen overbodige luxe. Ook aan drinken moet je denken, je kunt je gasten moeilijk op water en thee zetten. Denk aan koffie, fris en andere opties.

Relax.
Je kunt wel enorm gaan stressen omdat ze langs gaan komen, maar eigenlijk heeft dat helemaal geen zin. Blijf lekker jezelf, laat her en der een troepje slingeren, het maakt jullie huis van jullie en is helemaal niet erg! Iedereen heeft wel eens een huis wat minder ” strikt” opgeruimd is. Het is jullie huis en niet het huis van iemand anders, dus waar maak je je druk om?

” Help, je kunt dit echt wel!”

Ps. Mocht je nu echt bang zijn dat je iets aan het vergeten bent? Schrijf dan alles op, samen met je partner. Hierdoor kun je niets vergeten! (begin hier niet te laat mee). Zolang je het samen doet komt alles wel goed!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.