Gymnastics

Groepsspringen – Niet uitgestorven, wel enorm veranderd!

Vorige week donderdag plaatste ik een artikel over groepsspringen! Deze lees je hier: Groepsspringen, is dat niet gewoon uitgestorven? Na dit artikel kwam er nogal wat wisselende commotie. Wat mijn conclusie is na al deze reacties? Lees dan verder!

Niet uitgestorven!

Tot mijn geluk blijkt wel degelijk dat groepsspringen niet is uitgestorven! In het oosten van Nederland worden er nog volop wedstrijden gehouden, eigenlijk in alle provincies behalve Groningen! Groningen is de enige provincie waar helemaal niets met groepsspringen word gedaan! Er zijn natuurlijk vast teams uit Groningen. Maar er zijn er geen wedstrijden in de eigen regio voor. Zonde, want het blijkt ook uit de reacties dat er wel degelijk mensen/clubs/sporters zijn die dit zouden willen.

Veranderd?

In al die jaren na dat ik zelf nog sprong (6 jaar terug in Friesland) is er klaarblijkelijk veel veranderd. Je hebt nu de Ahoycup die meer in trek is als al die jaren geleden. Ook hebben ze nu een nieuwe tak de wereld ingeroepen. MicroTeamGym! Groepsspringen voor kleinere groepen! Bij MicroTeamGym spring je met een team van minimaal 3 en maximaal 5 springers. Samen met je team spring je op 2 onderdelen (airtrack en minitramp+springtoestel minitramp) Bij beide onderdelen heb je 3 beurten! Een leuke toevoeging van deze wedstrijden, Je springt bij deze wedstrijden op muziek!

De minder populaire verandering!

Ook is er een verandering gekomen, die het springen nagenoeg minder populair maakt. En dat is de verplaatsing van de wedstrijd data! Wederom is er in de planning niet rekening gehouden met sporters die ook andere sporten doen binnen de KNGU. Want in november en december zijn meestal de Turn wedstrijden al, deze plaatsingen zijn vaak erg van belang voor sporters en ze zullen deze dan ook niet snel opgeven voor een groepsspring wedstrijd! Voorheen waren de springwedstrijden veel later in het seizoen en kwam er voor de sporters veel meer vrijheid en ruimte in de wedstrijdplanning!

Gelukkig om te lezen dat het groepsspringen nog levend is! Nu de provincie groningen ook uit het stof gaan halen en de bond zover krijgen dat de wedstrijdplanning voor alle sporters weer wat toegankelijker is!

Bedankt voor jullie input!
xx Froukk

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.