Personal

Ganglion update – 3 weken later

19 december ging het mes er in, mijn ganglion moest verwijderd worden. Geen pretje, maar wel beter. De ganglion duwde namelijk tegen een zenuw in mijn pols, dat resulteerde in dove en gevoelloze vingers. De operatie is goed gegaan en ik neem jullie even mee in hoe mijn pols nu voelt!

Bewegen
Gelukkig kon ik al vrij snel weer wat bewegen, mijn telefoon vasthouden was iets wat ik binnen een dag onder de knie had en naarmate de tijd vorderde kon ik meer tillen. In week 2 heb ik zelfs al een paar dingetjes gevangen en dat ging best goed! Hoewel het mij natuurlijk nooit snel genoeg kan gaan ben ik best tevreden met het proces tot nu toe! Wat wel lastig is, dat sommige bewegingen 10 keer goed gaan, maar de 11e keer ze in eens pijn doen. Hoe dit zit ben ik nog niet helemaal achter.

Beperkingen
Mijn pols kan steeds meer, toch blijf ik met lichte beperkingen zitten. Ik kan namelijk nog niet zoveel naar voren buigen. Iets wat best vervelend is. Er zit ook nog best een bult op mijn pols, iets wat me nog best wat onzekerheid geeft.. Is dit wel goed? Heb ik niet gelijk te veel gedaan? Of hoort het er allemaal bij? Ik heb namelijk zelf geen idee, maar hopelijk trekt het snel bij. Steunen op iets wil ook nog niet zo goed, ik probeer het wel eens maar wordt dan vaak snel afgestraft met een flinke pijnscheut. Een wijze les elke keer weer.

” Ik heb een haat liefde verhouding met mijn ganglion/pols.”

Doelen
Om te zorgen dat mijn pols zo goed mogelijk hersteld, ga ik elke dag mijn litteken masseren en knijp en kantel oefeningen doen die ik van de dokter heb gekregen. Ik hoop hiermee mijn herstel te bevorderen. Daarnaast zou het fijn zijn als mijn bult kleiner wordt, het kan ook zijn dat het een nieuwe ganglion is. Daar zit ik nou niet echt bepaald op te wachten.

We zullen zien hoe alles vordert, ik hoop dat het de goede kant op valt.

xx Froukk

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.