Gymnastics

FINALLY!! Het turnbroekje is akkoord!

Herinnert u zich deze nog, nog, nog? Op 13 februari schreef ik het volgende artikel: Turnster struggle turnbroekje op wedstrijden. Een artikel wat op dit moment 2500 keer gelezen is. En afgelopen vrijdag kwam er een mailtje bij mij in de mailbox van de KNGU. Iets waarmee je mij niet blijer kon maken!

De mail:
In de afgelopen jaren hebben wij frequent vragen ontvangen of het dragen van een turnbroek(je) is toegestaan op wedstrijden.Samen met de technische commissies, Statutencommissie, coördinator Veilig Sportklimaat, e.a. hebben wij de mogelijkheid om de regelgeving over dit onderwerp te veranderen besproken.Dit heeft geleid dat wij per direct het dragen van een turnbroek(je) toestaan op wedstrijden zonder aftrek in de beoordeling.

Voorlopig hebben wij deze mogelijkheid als volgt omschreven naar alle technische commissies “het dragen van een turnbroek(je) tijdens wedstrijden is toegestaan (géén aftrek in de beoordeling),mits nauwsluitend en passend bij de bovenkleding en moet voldoen aan sportieve veilige en esthetische principes”.
De landelijke technische commissies dienen deze wijziging van de regelgeving nog nader uit te werken voor hun betreffende discipline en vast te leggen in het technisch reglement.
Iedere landelijke technische commissie informeert haar achterban voor 1 april 2018 over de uitwerking en daarmee de exacte formulering binnen hun discipline.

“Job well done KNGU!”


Mijn mening:

Het werd tijd! Ik vindt het fijn dat het zo snel wordt doorgevoerd. Iets wat echt nodig was. Toevallig afgelopen zaterdag al het verschil mogen zien. Er waren oprecht meisjes die hun broekje aan hadden! positief dus! Wat wel een minpuntje was, is dat er niet expliciet in de mail staat welke stoffen combi wel en niet mag. Afgelopen zaterdag werd er “moeilijk” gedaan over een zelfde soort stof broekje. En broekjes met steentjes. Ik begrijp heel goed dat de KNGU het liever niet heeft. Maar ik zou dit dan ook echt zo specifiek benoemen in de reglementen!

Al met al een positieve vooruitgang van de KNGU!

Wat vind jij van deze nieuwe regels?
xx Froukk

3 reacties

 • Josette

  Prima voor de recreatievere ( vaak te dikke / niet afgetrainde ) turnsters niveau 3e divisie tot divisie 8 .. en dan zeker bij de junioren en senioren maar op hoger niveau vind ik t niet kunnen …

 • Susan Grooten

  Fijn dat de kngu hier positief over is en met bepaalde regels kont
  Als kledingcommissie heb ik namens onze vereniging ooit eens turnsters uit een springteam moeten overtuigen dat een Hema onderbroek als turnbroekje niet past bij het mooie pakje wat onze vereniging draagt.
  Denk zeker dat veel meiden blij worden van deze nieuwe optie.

 • Babs

  Zeer goede zet! Helaas turn ik zelf niet meer, maar voor mij was het een verademing dat bij studententurnwedstrijden een turnbroekje wel mocht. Ik ben een meid met een maatje meer, altijd al geweest, en wanneer ik zonder broekje moest turnen kreeg ik soms schuurplekken tussen mijn bovenbenen. Om die reden had ik graag mijn broekje aangehouden bij wedstrijden maar dat mocht niet. Ik zou het deze generatie turnsters gunnen wel een broekje aan te mogen tijdens wedstrijden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.