Gymnastics

Mijn Favoriete toestel: De balk

Iedere turnster heeft een favoriet toestel. Dit toestel gaat vaak beter, makkelijker en maakt het dus leuker om te turnen! Zoals jullie weten ben ik een oud turnster, des te leuker vind ik het om jullie te vertellen welk toestel mijn favoriet is en waarom!Zoals je al in de titel kon lezen, mijn favoriete toestel was de balk! En om eerlijk te zijn vind ik dat nog steeds.

Waarom de Balk?

De balk is natuurlijk een lastig toestel. Door de 5 meter lange, 10 centimeter breed en 1,25 meter aan hoogte is het een best angstaanjagend toestel om naar te kijken. Menig turnster heeft een hekel aan dit toestel en dat is natuurlijk begrijpelijk. Want er is natuurlijk niemand die er om staat te “springen” om over de kop te gaan op 10 cm! Ik denk dat ik de uitdaging van balk altijd leuk heb gevonden. Een stukje spanning maar tegelijk niet iets wat me in de hand word gegooid. Balk is altijd een uitdaging en ergens vond ik dat altijd een heel fijn gevoel!
Ik vind het een toestel wat kracht uitstraalt en elegantie!

Favoriete elementen?

Voor balk moest je altijd hard werken. Iets wat ik binnen het turnen nooit erg vond! Elke turnster heeft haar favorieten op haar favoriete toestel! Ik vond acrobatisch nooit zo leuk voor wedstrijden, maar wel om te trainen! Zo waren mijn favorieten: Loopoverslag, Flikflak en Zijwaartse salto.
Deze 3 elementen begon ik vooral het laatste jaar te trainen. Ik kon toen met meer vrijheid trainen bij de verschillende clubs en qua acrobatiek durfde ik steeds meer!

Qua gymnastisch waren mijn favorieten toch wel: Pirouette met geheven been, Wisselspagaat, wisselspagaat met 1/4 draai. Nu is het niet zo dat het mijn moeilijkste elementen zijn, maar het waren wel mijn favoriete elementen om te turnen! 🙂

En als juf?

Als juf vind ik het vooral leuk om balk scholing te geven. In de zin van loopvormen, met muziek en houdingsscholing! Elementen en oefeningen vind ik ook wel leuk hoor. Met name turnsters over hun angsten zetten is al juf toch wel mooi om voor elkaar te krijgen bij de balk. Als juf vind ik het leukste element om aan te leren bij een turnster de flikflak op de balk. Ik vind het gaaf als turnsters “het knopje om” kunnen zetten in hun hoofd!

Nu ben ik nieuwsgierig naar wat jou favoriete toestel was bij turnen. Was het net als bij mij ook de balk? Of is een de vloer iets meer wat voor jou?

Laat het weten in de reacties! 🙂

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.