Thoughts & Tips

Emoties waar ik langs ga in quarantaine..

Iedereen heeft het denk ik wel. De emotie achtbaan waar we nu in zitten. Ik stap er ook in en neem je vandaag mee in mijn emoties van de afgelopen tijd.

Dagen zoals vandaag beginnen zonnig. Dit zijn de dagen dat ik mij over het algemeen beter voel, de zon helpt mij. Dagen met regen en kou dan heb ik de neiging om de kerstboom op te zetten om ook een fijn sfeertje te maken in huis. Ik merk dat deze corona tijd je enorm kan laten schommelen. De rust van de ene dag kan de stress van de andere zijn. Ik mis mijn vrienden, ik mis het in de turnhal lesgeven en vooral mis ik het sporten in een groep.

Afgelopen week was qua zelf sporten een dipje. Ik ben begonnen aan de 100 Lunges per dag challenge samen met wat mede sporters. Maar naast dat was dit het enige afgelopen week. Mijn rug was een Hell, ik kan niet wachten tot ik weer naar de fysio en Chiro mag om die te laten behandelen.
Ik heb wel besloten om toch maar wat rust te pakken en dus afgelopen week niet te trainen, op die lunges na.

Sporten helpt mijn emoties enorm. Maar mijn sport vrienden zijn daar vaak 50% in. Die mis ik nu en dat merk ik terug in mijn energie die ik soms uit sporten haal. Ik zie niet altijd het doel van mijn training en haal absoluut niet alles uit mij zelf.. Jammer is het zeker, maar het is niet anders.

Jezelf afstraffen in deze tijd is denk ik niet hulpvol, je kunt jezelf beter “liefdevol” toespreken in dat soort situaties. Het is okay als dingen niet altijd goed gaan of willen. Maar alles wat je wel doet is winst en goed!
Je hoeft niet die 30 clean and jerks voor tijd te behalen in je snelste tijd. Als je ze al doorwerkt is goed. Ook hoef je niet 20 rondjes van een bepaalde workout te doen. Je mag er ook gewoon 10 doen. Je hebt het wel gedaan en dat is top!

Ik probeer vooral lief te zijn voor mijzelf. In leuke en fijne emoties geef ik gas, maar als ik mij minder voel dan rem ik een beetje. Alles is okay en we worden er alleen maar sterker van!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.