Lifestyle,  Personal

Eindejaars speech oftewel terugblikken!

speech timeEn toen was het zomaar 31 december! Zoals elk jaar schrijf ik al een speech voor deze dag. Normaal doe ik dit op mijn facebook, maar nu ik een blog heb dan kan ik het ook wel hier doen! Dat is veel leuker!
Ik kan je nu al vertellen dat ik 2016 graag snel wil vergeten. Het was zeker niet een slecht jaar, geloof me. Maar het was ook niet een jaar waar ik enorm trots op ben.

Wil je weten wie ik dankbaar ben en welke moment ik erg koester? Lees dan gauw verder!

Terugblik 2016

2016 is het jaar geweest waarop ik meer ziekenhuizen van binnen heb gezien dan bioscopen.
Een jaar waarin naast mijzelf, er veel mensen die ik lief heb in het ziekenhuis zijn geraakt. Een moeilijk jaar en om eerlijk te zijn ben ik heel blij dat 2016 bijna voorbij is. Ik durf je toe te geven dat dit jaar een behoorlijk klote jaar was voor mij.

Mijn Knie

Het begon natuurlijk allemaal in januari toen ik hoorde dat mijn knie na meer dan 4 jaar echt wel kapot was en er dingen niet klopte.. De pijn die ik had was geoorloofd! Iets wat heel veel te weeg heeft gebracht, meer dan ik op dat moment had kunnen bedenken.
Van vele onderzoeken en scans naar twee operaties in 1 jaar. Zowel mentaal als fysiek is dit denk ik de grootste uitdaging van het jaar geweest. Ik heb in vele dallen gezeten en merk op het moment van schrijven dat ik eindelijk weer een beetje de goede kant op ga.
Het niet kunnen sporten, niet kunnen werken zoals ik daar van hou en vooral het niet één met je lichaam zijn is mij behoorlijk zwaar gevallen. Ik heb dagen gehad waarop alleen maar kon huilen en slapen. Ik was er klaar mee en pushte iedereen die ook maar iets om mij gaf weg.
Sorry guys!

Hoewel de 2 operaties mij mentaal erg zwaar vielen merk ik wel dat ik hierdoor veel geleerd heb. Ik ben vooruit gegaan en durf daar met gemengde gevoelens trots op terug te kijken.
Lichamelijk is het een jaar met veel downs. Die knie operaties hebben qua knie op dit moment nog niet de verbetering gegeven die we in januari gehoopt hadden. Het gaat zeker niet slecht maar om nou te zeggen dat het al super goed gaat is ook wel wat snel. De vooruitzichten zijn positief en daar ben ik al enorm trots op.

Persoonlijke groei

Door deze tegenslagen heb ik mezelf wel enorm leren kennen. Persoonlijk vind ik dit wel een pluspunt. Ik ben nog nooit zo eerlijk met mezelf geweest en merk dat ik hierdoor makkelijker dingen kan koppelen, spiegelen en loslaten. Iets wat ik vorig jaar niet kon. Mezelf verbeteren is dit jaar dan ook een hoofddoel geweest. Ik kan niet zeggen dat ik hem 100 procent gehaald heb, maar het resultaat is zeker 80 procent! Die 80 procent is voor mij meer dan voldoende om te behalen in dit roerige jaar.

Naast persoonlijk ben ik natuurlijk ook “gewoon” aan het werk geweest. Iets wat door mijn knie alles behalve lekker liep! Inmiddels zit hier gelukkig een stijgende lijn weer in en ik hoop dit in 2017 weer naar het positieve te pushen! In het kader van mijn studie kan het ook wel iets beter gaan. Door de persoonlijke issues heb ik nog maar 1 blok af gekregen.

Maar ging het dan allemaal rot dit jaar?

Zeker niet alles ging mis. Maak je niet druk! er zijn ook vele leuke dingen op mijn pad gekomen.
Waaronder mijn blog, ik ben echt blij dat ik eindelijk de knop heb om kunnen zetten!
Super gaaf!

Ik mag ook terug kijken op 9 maanden geweldige content! Daarnaast heb ik meer dan 9000 bezoekers gehaald en zit ik over de ruim 30.000 pagina weergaven heen! Super gaaf! Ik ben er oprecht trots op en heb vele dingen voor komend jaar wat ik graag zou willen nog 🙂

Vriendschappen

Naast mijn blog heb ik ook vele mensen leren kennen. Mensen die een gouden rand om zich heen verdienen!
Ik wil vooral Carmen, Kevin, Fabian, Falco bedanken voor jullie positieve energie, hoewel er een mega afstand tussen ons allemaal zit heb ik het gevoel dat ik op jullie kan rekenen 🙂 Dankjewel daarvoor.

Ook Eline, Frank en Gea, stille vrienden die je altijd kunt aanschieten voor een goed gesprek en een lekkere dosis humor.

Ook mijn fysiotherapeute wil ik bedanken! Jeannette! Dankzij haar zijn we de knie molen weer in gegaan en sta ik nu op een punt van revalidatie dat het wel eens de laatste keer kan zijn. Iemand die echt trots is als je kleine stapjes maakt. Ik ga ook altijd met plezier naar haar toe, want naast hard werken is het ook altijd erg gezellig. Mijn dank is groot 🙂

Joyce wil ik bedanken, je bent mijn aller liefste collega! Een steun en toeverlaat met een heerlijke dosis humor.. Bedankt voor je heerlijke open en positieve mind en alle gekke momenten die we al hebben beleefd :).

Natuurlijk waren Rinette als Sjoerd als Karin mijn warme schakels van dit jaar, die zijn inmiddels niet meer uit mijn plaatje te verliezen.
En ik zou oprecht niet weten wat ik zonder hun zou moeten. En hoewel ik jullie allemaal heb weggeduwd toen het niet lekker ging, bleven jullie stug doorgaan omdat je wist dat ik het nodig was.
Dankje daar voor! 🙂 Ik hou van jullie!

Helaas ben ik ook wat vrienden verloren. Inmiddels ben ik er achter dat als je voor jezelf kiest niet iedereen dat leuk vind. Maar daar heb ik dan weer van geleerd dat ik echt niet iedereen hoef te pleasen!

Mooiste momenten van dit jaar?

Mooie momenten zijn dit jaar zeker wel geweest! Ik ben op krukken en in rolstoel toch naar Oerrock geweest, Ook heb ik op krukken het NK toch kunnen zien. Ik ben naar het Unive Gymgala geweest met mijn heit, hier zie je later meer foto’s van. Ook heb leuke uitstapjes gedaan met mijn beste vrienden. Natuurlijk was derde kerstdag weer een feest en samen spontaan naar het zwembad met Frank en Gea vond ik ook enorm leuk! Mijn leukste uitje vond ik denk ik om samen met lieve Rinette naar de 3J’s te gaan! 🙂 Ontspannen, kerst en liefde voor muziek!

Vooruitblik 2017

Ik heb enorm zin in 2017! Ik wil zoveel doen en behalen! Ik zal proberen om het kort en bondig op te schrijven!
Aller eerst wil ik mijn knie voor zover het mogelijk is op 100 procent krijgen. In mijn geval zal dat waarschijnlijk op 80% zijn van wat het ooit was, maar ook daar ben ik blij mee.
Daarnaast wil ik gewoon kunnen hardlopen. Ik kan me niet meer heugen wanneer ik dat pijnvrij heb kunnen doen en dat is dus ook een wens!
Dit jaar wil ik 2 keer op vakantie! Dat is niet eens een doel, dat ga ik gewoon doen. ook komt er nog een Tattoo en een piercing bij. Die zouden deze maand gepland staan maar is niet gelukt dus schuif ik ze door naar volgend jaar. Ik heb zin om mezelf te ontwikkelen, mentaal en fysiek. Ik wil sterker zijn op vele vlakken dus mocht je als doel hebben mij te kleineren volgend jaar, dan wens ik je succes. Ik laat niet over mij heen lopen.

Andere doelen

Ook wil ik mijn studie afronden en een leuke bijbaan zoeken zodat ik wat extra’s overhoud in de maand en meer kan sparen voor gave vakanties. Ik wil komend jaar ook meer afspreken met vrienden en vaker er op uittrekken.
Een beetje meer leven en minder huismus zijn!

Mocht ik wel een huismus dag hebben, dan wil proberen om elke dag 1 uur lang mijn digitale dingen uit te zetten (laptop, tv en mobiel). Die tijd wil ik nemen om lekker te lezen, schrijven  of iets anders. In plaats van te minderen met social media wil ik het op deze manier gaan aanpakken. Dit lijkt me beter haalbaar.

Iets fitter qua lijf zou ook niet verkeerd zijn, door het niet sporten ben ik toch nog wel wat aangekomen en dat mag er van mij allemaal wel weer vanaf! Het zal geen prioriteit worden, het bewegen is het belangrijkste en lekker gezond eten! Ik ga eens kijken of ik een beetje richting de vegan kant kan gaan met eten. Niet volledig want sommige dingen kan ik niet missen (pizza,chinees en chocomel)

Voor mijn blog doelen verwijs ik je naar maandag. Daar ga ik het dan over de doelen op dit gebied hebben. Deze blog (speech) is al gigantisch lang en ik ga je niet meer vermoeien!

Op naar 2017 een jaar waar alles anders word!

xx Froukk

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.