Coaching

Eerste indruk bij een nieuwe club, spannend?

Zoals velen van jullie weten heb ik een paar weken geleden afscheid genomen bij de vereniging waar ik 5 seizoen actief was als turnjuf. Nu heb ik geen zin om nog weken hier verdrietig over te zijn en wil ik graag vooruit kijken.
Ik ga na de zomervakantie aan het werk bij een nieuwe vereniging en heb nu nog 3 weken gehad om een aantal lessen te komen kijken/meedraaien. Het spannendste moest nog komen, de eerste keer gaan kijken. Want hoe zorg je ervoor dat die eerste indruk goed is?

De exacte datum van eerste keer kijken weet ik op het moment van schrijven nog niet. Dat is helemaal niet erg, ik weet dat het moment er aan komt en ook dat ik daar stiekem een beetje gespannen voor ben.

Waarom gespannen?

Ik denk dat ik wel heel duidelijk in mijn hoofd heb hoe ik het volgend jaar wil doen. En dat dit anders is dan de afgelopen jaren is natuurlijk niet gek. Ik kan nu tenminste met een frisse start weer beginnen zonder dat het verleden nog een rol speelt. Ik wil dan ook een goede, leuke, klein beetje “strenge” maar rechtvaardige indruk achterlaten de eerste weken. En nu ik zo richting dat moment aanloop, vraag ik me steeds vaker af; “Hoe dan?”.

Mijn research

Ik heb filmpjes gekeken, boeken gelezen, blogs er bij gezocht en eigenlijk kwam het allemaal wel ongeveer op het zelfde neer. De beste eerste indruk kun je creëren. Super fijn en volgens mij werkt het ook nog! Wat erg belangrijk is, is je houding. Kom je de sporthal binnen met gehangen schouders of kom je recht op met een open houding binnen. Daarnaast moet je je niet te druk maken om hoe jij bent. Dat kun je in zo’n korte tijd echt niet veranderen. Wat je wel kunt doen is rekening houden met het feit dat het nieuwe mensen zijn, dat je niet de leukste hoeft te zijn, maar wel rechtvaardig en (in mijn geval) direct bent! Gewoon jezelf zijn, maar dan net een stukje professioneler, afstandelijker en vooral serieuzer!

Daarnaast moet je je gewoon überhaupt niet druk maken. Je bent niet voor niets aangenomen! Ze vinden je tof en willen graag dat jij de lessen gaat doen! Er is eigenlijk niet een groter compliment dan dit! Daarnaast is een beginnen met een schone lei ook gewoon heel prettig! Geen gezeur of gedoe meer. Gewoon een nieuwe frisse wind in je leven!

Zet hem op! en laat in de reacties achter of jij toevallig ook switcht van club!

xx Froukk

Eén reactie

 • Riechelle

  Hoi Froukje!

  Ja toevallig ben ik midden in het vorige seizoen ook verandert van club!
  Dit beviel heeel goed!
  Inderdaad is die schone lei heel fijn en de nieuwe manier van lesgeven is heel lekker, een hele andere manier dan dat ik gewend was.
  Heel veel succes met het lesgeven bij je nieuwe club!

  Groetjes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.