Gymnastics

Een bestuur is niet altijd fun..

Turnen, het mooiste wat er is. Net als trainster zijn voor een geweldige club. Het is fijn om een organisatie (bestuur) te hebben die er voor zorgt dat jij als trainer of jij als turnster onbezonnen van jullie sport kunnen genieten. Toch loopt dat niet altijd gesmeerd.

Er zijn veel besturen die het geweldig doen! Ze zorgen voor alle kleine details en doen vaak net dat stapje extra die een club nodig heeft! Er is niets leukers als bij zo’n club kunnen werken.

Naast dat er veel besturen zijn die het super doen, gaat het ook wel eens mis. Maar dat ligt niet altijd bij het bestuur, soms ook bij de trainer. Vandaag kijk ik alleen vanuit het oogpunt van een trainer, deze kant ken ik namelijk het beste. Bij mij is het ook eens verkeerd gegaan, daar komt bij dat ik de de verhalen van een paar trainers waarbij dit ook mis ging weet.

Niet leuk.
Besturen bestaan uit vrijwilligers en sommige vrijwilligers weten niet zo goed waar ze aan beginnen. Vaak vinden deze bestuurders maar 1 ding belangrijk en dat is hun eigen kind. Hartstikke prima natuurlijk! Tot dat die keuze er voor zorgt dat je niet meer objectief een club situatie gaat bekijken. Als het belang van je kind voor het belang voor de club gaat, – in club gerelateerde beslissingen – dan gaat er iets mis en dat is alles behalve leuk!

” Belangen scheiden is heel belangrijk voor een bestuur “

Vaak is namelijk een belangenverstrengeling de reden dat het mis gaat binnen een club. En dat is zonde!
Zo zonde omdat het dan ten nadele van een club gaat, trainers stappen op, sporters vertrekken. Noem het op! Allemaal niet wat je eigenlijk zou willen, als je betrokken bent bij een toffe leuke club!

Heb jij een verhaal waarbij dit ook mis ging en wil je dit delen? Voel je vrij om hier onder te reageren!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.