Personal

De echte reden waarom ik er voor koos om 1,5 jaar vrijgezel te zijn.

Sommige mensen willen elke week wel een nieuwe vriend, kunnen geen moment alleen zijn. Deze mensen hebben extreem de behoefte aan affectie. Ook ik heb die periode gehad, iets waar ik eigenlijk heel erg ongelukkig van werd. Waarom ik na mijn vorige relatie heb besloten om minimaal 1,5 jaar vrijgezel te zijn? Ik vertel je er vandaag wat meer over!

Zoals jullie weten heb ik sinds kort een nieuwe relatie, hij is lief, zorgzaam en enorm begaan! Daarvoor was ik 1,5 jaar vrijgezel, een keuze die ik bewust heb gemaakt toen mijn vorige relatie uit ging. First off all, ik ga niet modder smijten naar mijn ex.. Dat verdient niemand..

Het laatste half jaar van mijn relatie, werd ikzelf wat opgeslokt. Ik dacht totaal niet aan mijzelf, cijferde me weg en deed er alles aan om het te laten werken voor mijn gevoel. Iets wat uit eindelijk niet gewerkt heeft, zoiets moet van twee kanten komen natuurlijk…

Jezelf wegcijferen

Ik zette mijzelf aan de kant, alles voor hem en het gezin. Niet meer kiezen voor dingen die met mij betrekking hadden en mijn eigen behoeftes laten verslonzen. Dit alles gaf het resultaat dat ik niet meer voor mijzelf zorgde. Ik stond in de modus; overleven en pleegde eigenlijk roofbouw in meerder opzichten.. Mentaal ging ik er nogal aan onder. Ik twijfelde aan alles, durfde me niet meer open te stellen en vond me zelf niet zo veel waard.
Dit vertaalde zich ook in mijn eetpatroon. Die was er zeg maar niet. Of ik at niet of ik at super ongezond.
Ik kon gewoon niet meer goed zorgen voor mijn lichaam..

Afspraak met mezelf

Na dat de knoop door gehakt was en ik mijn relatie heb beëindigt, besloot ik om met mijzelf een afspraak te maken. Ik besloot mezelf voor minimaal 1,5 jaar niet in een relatie te laten komen. Ik wou 1,5 jaar lang de focus op mijzelf hebben en niet hoeven na te denken over een ander. Soms was het een gemis maar nu ik er zo op terug kijk is het een geslaagd iets geweest waar ik intens trots op kan zijn.. Ik heb me aan mijn afspraak gehouden en keuze’s bewust voor mijzelf gemaakt. Er was geen ander die mijn kon vertellen wat ik wel of niet zou moeten doen..

Wat wel een grappig verhaal is, is dat toen die 1,5 jaar om was. Daar mijn lieve huidige vriend was. Een betere timing kan niet. Ik kan beter voor mijzelf kiezen en ga proberen me hier niet weer zo te verliezen als eerst..
Tot nu toe blijf ik goed bij mijzelf en heb ik me nog niet verloren in mijn relatie.

Hoe goed ben jij in een relatie en dicht bij jezelf blijven?

xx Froukk

Eén reactie

  • Tamara TS

    Ik snap wel wat je bedoeld en daar had ik in eerdere relaties ook weleens last van. Nu met mijn man gelukkig niet. We laten elkaar ook gewoon vrij om dingen apart van elkaar te doen en dan kom je ook wat meer aan jezelf toe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.