Travel

DUBLIN dag 3 – Howth en mijn hoogtevrees

Vandaag staat een tripje naar Howth op het menu, Cliffs en wandelingen plus heerlijk voedsel! Maar dat gaat niet allemaal zoals gepland!

Dag 3 stond ik op met een mega spierpijn in mijn benen, ik vermoed toch dat mijn lichaam het niet helemaal kan waarderen als ik na 4 dagen ziek in eens 13.000 plus stappen ga maken per dag. Maar ook dat overleef ik wel.

We hebben rustig ontbeten in een winkelcentrum, maar damn mensen, eten in Ierland is goed! Daarna zijn we in alle rust vertrokken naar Malaghide Castle. Iets wat een beetje anti-climax was. Het was namelijk een beetje een tegenvaller. Het was 1 klein kasteeltje met vooral heel veel gras om zich heen. Niet veel bijzonders helaas.

Daarna reden we gelijk door naar Howth en daar was het flink winderig. We hoopten daar te kunnen lunchen bij de tent waar we die avond daarvoor avond eten hadden gehad, maar die was op dat moment nog niet open. Dus besloten we de dijk op te gaan. Iets waar we bijna zeiknat vanaf kwamen, aangezien de wind ervoor zorgde dat de dijk bijna volledig nat was.

Na onze lunch zijn we met de auto de Walk of Howth op gegaan. Dat was me toch een gave klim! En hoewel ik normaliter mega hoogtevrees heb, was ik nu de enige die op de rand van de kliff durfte te zitten. Ik vond het helemaal niet eng en dat was wel een aparte gewaarwording!

HOWTH is zo geweldig mooi! Als je in Ierland bent, dan is dit zeker de moeite waard. Het is namelijk echt zo prachtig en adembenemend! Ik vond het oprecht heel jammer dat het donker werd, aangezien ik nog wel wat meer uurtjes hier had kunnen spenderen. Maar helaas mocht dat niet zo zijn.

” Howth is een prachtige plek voor een leuke adembenemende hike!”

We besloten in een pub te gaan eten en dat was een van de beste beslissingen ooit. Mensen, pubs en hun eten, daar kunnen wij nederlanders nog wat van leren! Damn, het eten in pubs is echt insane! Ik mis het nu al!

Volgende week deel ik de laatste dag van Dublin. Heel jammer dat dit lange weekend al weer over is. Maar ik denk dat we zeker nog een keer terug komen!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.