Gymnastics

Dubbele wedstrijd planning, is het nu zo moeilijk?

Als je aan turnen doet dan doe je aan wedstrijden. Een aantal weekenden heb je dan een wedstrijd, maar soms, zorgt de bond er voor dat je er twee op 1 dag hebt? Onmogelijk voor een turnster, want die liggen vaak zo ver van elkaar vandaan dat heen en weer rijden geen optie is. Vandaag ga ik het puur over turnen hebben, ik weet dat met acro en turnen het nog erger is. Daarover later meer 😉

Het is ook dit seizoen weer raak. Een landelijke wedstrijd valt tegelijk met een regionale wedstrijd. Voor de Noorderlingen is het dit keer een issue. Op 18 november is namelijk de 1e turncompetitie van de 1e en 2e divisie.
Maar op 18 november is ook de bondsfinale/Nederlandse kampioenschappen team wedstrijden.
Mochten de meiden zich plaatsen voor de team finale, dan kunnen ze daar niet aan mee doen omdat het dan ook hun plaatsing is voor de individuele wedstrijden.

Waarom kan dit?

Ik begrijp het echt niet. Van al die weekenden die je hebt in heel het jaar. Krijgen ze het voor elkaar om 2 belangrijke wedstrijden tegelijk te plannen? Waarom is dit nog steeds mogelijk? Tegenwoordig is er niets zo makkelijk als schema’s delen en bekijken. Het moet dan vanuit een district of de bond zelf toch geen probleem zijn om het eens goed te bekijken? Wedstrijd aanvragen voor de zaal moeten al ruim een jaar van te voren aangevraagd worden. En dan moet de wedstrijdplanning ook wel ongeveer klaar zijn! Iedereen weet nu toch ook al waar en wanneer de olympische spelen over 3 jaar zijn? Het verbaasd mij dan ook enorm dat het landelijk gewoon weg nog niet mogelijk is.

Kort door de bocht?

Nu zullen velen wel denken dat ik erg kort door de bocht denk, er zijn niet zoveel materialen beschikbaar of doe het lekker zelf? Nou ik zou oprecht dat wel willen doen. Het lijkt me een leuke klus. Materialen kun je ook overzichten mee maken. Het moet eigenlijk gewoon zo zijn, dat landelijke wedstrijden nooit mogen botsen met regionale wedstrijden. Regionale wedstrijden kunnen per regio prima op dezelfde dag, de kans is klein dat een turnster in twee regio’s uitkomt. Maar landelijk mag eigenlijk niet meer gaan botsen met regionaal.

Wat vind jij? Moet het botsen van wedstrijden nu maar eens klaar zijn?

xx Froukk

4 reacties

 • Els

  Tja……wat zal ik hier op zeggen?
  Een planning maken voor regio en land is niet zo makkelijk als jij het voorstelt.
  Je hebt te maken met beschikbaarheid van zalen, vakanties, feestdagen, iedereen moet aan de beurt kunnen komen, er moeten voldoende landelijke wedstrijden zijn enz enz
  De landelijke teamwedstrijden kunnen niet eerder omdat alle juryleden omgeschoold moeten worden. Daar zijn we momenteel heel hard mee bezig.
  Ze kunnen ook niet later omdat sinterklaas ook nog een rol speelt.
  En vlak daarna is de kerstvakantie al weer.
  Vrijwel alle districten beginnen in dec met hun plaatsingswedstrijden voor de landelijke competitie. Dus dan zijn de teamwedstrijden ook geen optie meer.
  Dus zeg maar wanneer die teamwedstrijden dan gepland hadden moeten worden?

  • Froukje

   Teamwedstrijden zouden veel leuker en na mijn idee beter te plannen zijn als ze weer naar het einde van het seizoen worden getrokken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.