Gymnastics

Die laatste weken van het seizoen.. Wat te doen?

Nog een aantal weken en dan is het vakantie! Een tijd van ontspanning en opladen voor het nieuwe seizoen! De wedstrijden zijn voorbij en de meiden zijn nu wel even klaar met wedstrijdoefeningen. Maar hoe kun je nu het beste de laatste weken van het seizoen gebruiken? Vandaag geef ik je tips over wat je allemaal kan doen tijdens je lessen!

Nieuwe elementen!

Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren, de periode na de wedstrijden is uitermate geschikt voor om hier extra veel energie in te stoppen. Ik probeer ook vaak de situaties zo Leerzaam mogelijk neer te zetten! Doordat je niet meer gebonden bent aan wedstrijd situaties kun je lekker in alle rust uitbundige situaties bouwen! Wel is het handig om deze elementen aan te laten sluiten bij de leerlijn per kind.

Ook kun je bezig met elementen uit de oefenstof van de meiden van het nieuwe seizoen!

Afleiding

Doordat de meeste meiden waar je mee werkt nogal jong zijn. (Al vinden grote meiden dit vaak ook nog wel leuk) Is het leuk om te zorgen voor afleiding! Ik denk hierbij aan een spelletje. Dat hoeft niet per definitie gelijk tien tellen in de rimboe te zijn. Maar dat kan ook turn gerelateerd! Zo kun je conditie en kracht doen in de vorm van een estafette maar kun je ook een score systeem met elementen doen en de turnster aan het einde van de training met de meest geturnde elementen of behaalde elementen die wint!

De laatste les

De laatste les voor de vakantie dan doe ik altijd een groot spel. En meestal is dat tien tellen in de rimboe. Een van mijn (en die van de turnsters) favoriete spel. Vroeger was dat toch echt wel apenkooi, maar tegenwoordig spelen we dat niet meer. Ook is dokter knoop een favoriet van de gym kinderen. Ook willen we wel met elkaar een leuke activiteit doen zoals zwemmen, naar JumpXL!

Wat doe jij altijd de laatste weken?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.