Coaching

De prestatie ouders – Wat doe ik er mee?

Sommige ouders zijn prestatie gerichter dan hun kinderen. Ze leggen enorm de druk op het presteren van de kinderen en dat werkt vaak alleen maar tegen het kind zijn of haar prestatie! Dat kan super vervelend zijn en je als coach enorm belemmeren! Vandaag deel ik hoe ik hier mee omga en hoe je dit kunt aanpakken!

Positief blijven
Ik denk de belangrijkste van het geheel is dat je positief moet blijven, zowel naar de ouder toe als naar de turnster. Positieve energie zal altijd meer energie opleveren als negatieve energie. Laat je niet meeslepen met de druk die ouders hun kind opleggen.

Spreek ouders aan!
Als ouders te veel doordrammen is het goed om ze op hun gedrag aan te spreken. Maar wees hier erg voorzichtig mee! Je kunt een ouder snel kwetsen als ze in hun emotie zitten (druk die ze opleggen, komt vaak vanuit een emotie) Spreek eerder een ouder er op aan dat ze zich beter kunnen focussen op de randvoorwaarden voor hun kind. Een pakje, magnesium etc. trainingstechnische zaken, wedstrijd performance en dergelijke, dat kunnen ouders beter aan trainers overlaten dat is hun taak niet.

Druk opleggen komt vaak voort uit een emotie!


Bestuur

Als je als trainer merkt dat het gesprek te gevoelig word, of je boodschap niet goed overkomt. Neem dan contact op met het bestuur. Samen kun je dan eventueel het gesprek aan gaan. Zorgen dat jouw zorgen bespreekbaar worden en dat het kind weer voorop komt te staan. Want dat is uit eindelijk je hoofddoel. Het kind moet voorop staan!
Maak het in ieder geval bespreekbaar met een bestuurslid en zorg dat je samen kijkt wat je er mee moet gaan doen! elke stap die ervoor zorgt dat de sporter minder druk op zich krijgt is een wenselijke stap!

Hoe ga jij met “moeilijke” ouders? Laat je ze hun gang gaan of ga je het gesprek aan?
Laat het achter hier beneden in de reacties!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.