De Paralympische spelen zijn weer begonnen, ga jij het volgen?

De Paralympics zijn weer begonnen! Super leuk! Want sport is sport, of iemand nu wel of niet een handicap heeft. Toch wordt er nog weinig aandacht aan geschonken. Iets wat mij erg betreurd! Vandaag deel ik met jullie waarom ik vind dat je dit moet kijken!

Mensen met een beperking zijn er ook goed in!
Ja, hoor! Echt wel! Sporten zijn zo mooi dat het voor mij en voor velen niet uitmaakt of deze persoon nu 2 benen heeft of een kunst been. En ik vind dan ook dat bij de Paralympics er even veel energie in gestoken mag worden als bij de gewone olympische spelen. Want gaat het uit eindelijk niet gewoon op sport en prestatie die het mooi maken? Een Paralympische sporter werkt er net zo hard voor als een “doorsnee” sporter. Waarom zou dit dan minder mooi zijn?

Sport is mooi!
Sport is geweldig, mooi en vooral super om te bekijken. Elke sporter die zich zelf overtreft is prachtig! Elke sporter die het net niet haalt steunen we massaal. En ook elke sporter die een medaille wint is een held. En zo zou eigenlijk iedereen er over moeten denken. Of je nu Olympisch of Paralympische sporter bent. Allebei verdienen alle lof en steun van de mensen uit het land waar ze voor uitkomen!

“De paralympische spelen zijn geweldig!”


Geen reden 

Ik vind niet dat er een geldige reden kan zijn waarom Paralympische sporters “minder” zouden zijn, elke sporter is prachtig! Omdat zij het in hun hebben om in hun sport het beste uit zich zelf te halen. Of je nu Olympisch, Paralympisch of een andere sporter in Nederland bent. Elke sporter verdient het om in het zonnetje gezet te worden! Jullie werken allemaal zo hard! Dat mag best eens beloont worden!

Toppers!

Ik weet op het moment van schrijven nog niet hoeveel er op tv te zien zal zijn, ik mag toch hopen dat het beter is dan de spelen van 2016!

Ga jij dit jaar proberen de Paralympische spelen te volgen?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.